Kuzey Kıbrıs genelinde birçok bölgede gerçekleştirilen hırsızlık olayına karıştığı tespit edilerek tutuklanan Harun Erdem hakkındaki karar açıklandı. 

Girne Ağır Ceza Mahkemesi, Girne’de Çatalköy, Ozanköy ve Lapta bölgelerinde birçok eve girerek para ve ziynet eşyaları çalan, Lefkoşa’da ise hırsızlık yapmak için girdiği evden bir şey çalamadan yakalanan sanık Harun Erdem hakkındaki davayı dün karara bağladı. Başkan Peri Hakkı, Kıdemli Yargıç Çiğdem Güzeller ve Yargıç Mesut Mesutoğlu’ndan oluşan heyet sanığı 2 yıl hapis cezası ile cezalandırdı. Lefkoşa’da girdiği evden bir şey çalamadan yakalanan sanığın Girne’ye bağlı bölgelerde birçok hırsızlık suçu işlediği ortaya çıkmıştı. 

Sanığın, 2014 yılı Mart ayı içerisinde Çatalköy bölgesinde M.Ö isimli kadının evine girdiği ve 2 adet altın kolye çaldığı, Ozanköy bölgesinde de L.H isimli kadının evinden 50 sterlin ile 100 TL çaldığı tespit edilmişti. 25 Mart tarihinde yakalanan zanlı soruşturma tamamlandıktan sonra tutuklu yargılanmak üzere cezaevine gönderilmişti. 

Başkan Peri Hakkı, Kıdemli Yargıç Çiğdem Güzeller ve Yargıç Mesut Mesutoğlu’ndan oluşan ağır ceza heyeti hırsızlık suçlarından yargılanan sanık hakkındaki kararını dün açıklayarak sanığı oy birliği ile 2 yıl hapis cezası ile cezalandırdı.