Suna ERDEN 

Lefkoşa’da Marmara ve Gelibolu Bölgesi’nde bir süredir seri bir şekilde araçlar kundaklanıyor. Kundaklanan araçlara dün sabah Toprak Ürünleri Kurumu’na (TÜK) ait resmi hizmet aracı da eklendi. Aralık ayından itibaren başlayan seri kundaklama olaylarında iki ay önce de Kıb-Tek’e ait araç kundaklanmıştı. Son olarak TÜK’e ait aracın kundaklanması ile ilgili yapılan soruşturmada elde edilen kamera görüntülerinden kundakçının 25-30 yaşları arasında erkek bir şahıs olduğu belirlendi. 

RHA ARAÇ KUNDAKLANDI 

Gelibolu Bölgesinde faaliyet gösteren TÜK ait RHA 2876 plakalı araç dün sabah 06.00 sıralarında kimliği meçhul bir kişi tarafından kundaklandı. Aracın lastikleri üzerine yanıcı madde döken bir şahıs, daha sonra lastikleri ateşe verdi. Araçta çıkan yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. 

TEK TEK BENZİN DÖKÜP YAKTI 

Meydana gelen kundaklama olayı ile ilgili soruşturma yapan polis, failin görüntülerinin olduğu kamera kayıtlarını incelemeye aldı. Görüntüde 25 yaşlarında erkek bir şahıs gayet rahat bir şekilde RHA aracın yanına gidip lastiklere tek tek benzin döküyor. Bir lastiğe benzin döken şahıs onu ateşe verdikten sonra diğer lastiklere geçiyor. Tüm lastikleri tutuşturan şahıs kısa bir süre yanan aracı izledikten sonra kaçıp kayıplara karışıyor. 

MASKE DAHİ TAKMIYORDU 

Görüntülere yansıyan şahsın maske takmadığı belirtilirken, son birkaç ay içerisinde aynı bölgede 6 kundaklama olayının meydana geldiği öğrenildi. Tüm kundaklama olayının aynı şahıs tarafından gerçekleştirildiği düşünülürken, iki ay önce de Kıb-Tek’e ait resmi aracın kundaklandığı öğrenildi. Öte yandan kundaklama olayını yapan şahsı yaşlı bir adamın gördüğü ve bu yönde polise ifade verdiği de öğrenildi.