Biraz daha fazla kar uğruna gerekli güvenlik tedbirleri alınmadan çalışmak zorunda bırakılan işçiler ve emekçiler, Kıbrıs'ın Kuzeyi'nde iş cinayetlerine kurban edilmeye devam ediyor. Bugün de 19 yaşındaki Cuma Cemiloğlu isimli işçi arkadaşımızı sermaye düzenine kurban verdik.

Sermaye sahipleri ceplerini doldururken, evine bir lokma ekmek götürmek için çalışan, sıcak soğuk demeden emeğini esirgemeden fedakarca işini yapan biz işçiler gece yatağımıza aç gidiyoruz ve bu da yetmezmiş gibi birçoğumuz iş cinayetlerinde hayatımızı kaybediyor yada sakat kalıyoruz.

Peki sermaye sahipleri ne yapıyor, muazzam karlarından biraz fedakarlık edip gerekli önlemleri alıyor mu? Hayır!

Onların umurunda bile olmuyor. Çünkü onlar sermayelerine sermaye katmak için her türlü yola başvurmayı hakları görüyorlar! Ne de olsa düzen onların düzeni ve onlardan hesap sorulamaz!

Bir otel inşaatında önlem alınmadan, iş güvenliği sağlanmadan yapılan işin bedelini canımız ile ödüyoruz biz işçiler...

Bir yıl içerisinde iş cinayetinden ölen arkadaşlarımızın sayısını düşünürsek Çalışma Bakanı'nın istifa etmesi gerekmektedir. Hatta ve hatta yargılanmalıdır!

Bu nedenle Kıbrıs'ın Kuzeyi'nde de iş mahkemeleri kurulsun diyoruz!

Bu nedenle Kıbrıs'ın Kuzeyi'nde de insanca yaşam koşulları oluşturulsun diyoruz!

Ve biliyoruz ki biz işçiler ancak insan yaşamının daha fazla kar elde etmekten daha öncelikli olacağı kendi iktidarımızı kurduğumuzda bu cinayetler son bulacak!

İş cinayetlerinde katledilen tüm işçi kardeşlerimizin hesabını sormak için;

Biz işçileri ezerek sermayelerine sermaye katanların bu pislik düzenlerini ancak devrim temizler!