Kahramanmaraş'ta, babası karşı çıktığı için kavuşamadığı aşkıyla 77 yıl sonra huzurevinde evlenen 92 yaşındaki Mustafa Karakoyun, 5 aydır aynı yastığa baş koyduğu eşine gözü gibi bakıyor.

Dünya edebiyatının büyük ismi, Kolombiyalı yazar Gabriel Garcia Marquez'in başyapıtlarından olan "Kolera Günlerinde Aşk" romanını  hatırlatan bu sıra dışı sevda hikayesi Kahramanmaraş'ın Sarıgüzel Mahallesi'nde 1938 yılında başlamış.

Anadolu Ajansı'ndan İsmail Hakkı Demir'in haberine göre, o dönemde henüz 15 yaşında olan Mustafa Karakoyun, kendinden 3 yaş büyük olan Döndü Kıraç'a aşık olmuş, ancak babasının evliliğe karşı çıkması üzerine 3 yıl sonra askere gitmişti.

Askerlik sonrası memleketine dönen Karakoyun Döndü Kıraç'ın evlendiğini öğrendi. Bunun üzerine babaevinden ayrıldı ve Göksun'un Çardak ilçesinde kendine yeni bir hayat kurdu.

Karakoyun, aradan geçen onca yılın ardından eşi vefat edince de bir yıl önce Elbistan ilçesindeki huzurevine yerleşti. Huzurevinde, 77 yıl önce sevdalandığı, burada 2 yıldır kalan Döndü Kıraç ile karşılaşan Karakoyun, onunla evlendi. Bu "gecikmiş" nikah, 5 ay önce kıyıldı. Çift, şimdi Çardak Mahallesi'nde mutlu bir yaşam sürüyor. Kendilerine ait evde birbirlerine yoldaş olan çiftin mutlulukları ise görülmeye değer.

Yıllar sonra kavuştuğu eşine gözü gibi bakan Karakoyun, ilk günkü gibi çok sevdiğini söylüyor: "Sevmesem alır mıydım, kendisi ölene kadar başımın tacıdır. Hastalandığı zaman hastaneye götürüyorum, yürüyüş yapıyoruz ve ev işlerinde yardımcı oluyorum."

Resmi nikah yaptırdıktan sonra huzurevinden ayrıldıklarını belirten Mustafa Karakoyun, komşularının da kendilerine her konuda yardımcı olduğunu dile getirdi. Sağlık sorunu yaşayan eşine her zaman destek olduğunu vurgulayan Karakoyun, "Elbiselerini ben giydiriyorum, yemeğini de yediriyorum. Yine de halimize şükrediyoruz" diye konuştu.

Konuşmakta zorluk çeken Döndü Karakoyun ise ömrünün geri kalan kısmında eşiyle aynı yastığa baş koymak istediğini kaydetti.

KOLERA GÜNLERİNDE AŞK

"Kolera Günlerinde Aşk" (El amor en los tiempos del cólera) 2014 yılında kaybettiğimiz ünlü Kolombiyalı yazar Gabriel García Márquez'in 1985 tarihli romanı.

Roman, 19. yüzyılın sonunda Kolombiya'nın Santa Fe kentinde başlayan büyük ve hazin bir aşk hikayesini anlatıyor. Genç Florentino Ariza, büyük bir tutkuyla aşık olduğu 15 yaşındaki Fermina Daza'nın, kentin ileri gelenlerinden Doktor Juvenal Urbino ile evlenmesini çaresizce izliyor ama onu sevmekten de bir ömür boyu vazgeçmiyor. 53 yıl 7 ay 11 gün sonra, kavuştuğu Fermina Daza ile kolera salgını nedeniyle karantinaya alınan bir transatlantikte balayına çıkan Florentino Ariza'nın yarım yüzyıllık bu aşk ve acı öyküsünü anlatan roman Marquez'İn başyapıtları arasında kabul ediliyor.