Çiğdem Aydın

Ramazan bayramı nedeniyle ülke genelindeki vatandaşlar, eş, dost akrabanın yanı sıra kaybettikleri yakınlarının mezarlarını da ziyaret etti. 

Diyalog’a konuşan vatandaşlar “Bayramlar küskünlüklerin kırgınlıkların son bulması gereken maneviyatı güçlü günlerdir. Sevdiklerinizin değerini hayatta iken bilin” diyerek duygularını paylaştı. Anne, baba ve yakınlarını kaybetmenin verdiği hüzünle mezarlığa giden vatandaşlar, yokluğuna alışamadıkları sevdiklerinin kabirlerini suladı, bol bol dua etti.

Hayriye Anteş: Babacığımı kaybedeli 9 yıl oldu. Onsuz geçen tam 9 yıl. Onu çok özlüyorum her bayram ilk olarak onu ziyarete geliyorum. Hepimiz bir gün ebediyete göçüp gideceğiz ama kaç yıl geçerse geçsin kabullenmek zor. 

Melek Çaluda: Ben öksüz büyüdüm. Her bayram ve özel günler de bunun burukluğunu yaşarım. Annem Kuzeyde Babam Güneyde toprak altında. Anneceğim 86 yılında vefat etti, babam da 58 şehididir. Ama babamı ziyarete gidemiyorum Güneydeki Türk mezarlığı yerle bir oldu bakımsız bu halde görmek içimi daha çok acıtıyor. Ben de anneciğime geliyorum her bayram babacığıma da dualarımı buradan okuyorum dualar sınır tanımaz. 

Şahide ve İbrahim Özkuş: Annemiz ve babamız burada yan yana yatıyorlar. İkisi de 23 gün arayla hayata gözlerini yumdu. Londra’da yaşıyoruz ama bayramlarda onların yanına geliyoruz. Onları çok özlüyoruz mezarlarını da kendim yaptım, Londra’da bu işi yapıyorum. Herkes sevdiklerinin değerini bilsin. 

Mahmut Kamber: Hem dinimiz hem de bayram vesilisiyle sevdiklerimizi ziyarete geldik. Burada yatan çok sevdiğimiz var her birini her bayram ziyarete geliriz dualarımızı ederiz. Babamı ziyaret ediyorum şu anda onu çok özledim. Ben de bir babayım ve şimdi de kendi evlatlarımıza babalık yapmaya çalışıyorum insan sevdikleri hayatta iken onlarla vakit geçirmeleri gerekir.