Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde "Küpeli" karakteriyle tanınan genç oyuncu Atilla Alpar, Ruslarla girdiği mücadeleyle tanınan ve "Kafkasya Kartalı" olarak anılan Şeyh Şamil'i Türk tiyatrolarında ilk kez sahneye taşıdı.

Televizyon dizileri ve tiyatrolarda rol alan, Kurtlar Vadisi Pusu'daki "Küpeli" karakteriyle büyük bir çıkış yapan oyuncu Atilla Alpar, Ruslarla girdiği mücadeleyle tanınan ve "Kafkasya Kartalı" olarak anılan Şeyh Şamil'i oynadı. Yetenekli oyuncunun canlandırdığı Şeyh Şamil konulu tiyatro oyunu İzmir Selahattin Akçiçek Kültür Merkezinde tiyatro sevenlerle buluştu. Tiyatro sevenlerin akın ettiği Şeyh Şamil tiyatrosunun ilk gösteriminden elde edilecek gelir ise, İzmir Şehit Aileleri İnsan Hakları ve Yardımlaşma derneğine bağışlanacak. Şeyh Şamil Karakterinin ilk kez kendisi tarafından sahneye taşındığını aktaran Atilla Alpar, Şeyh Şamil'i canlandırmasında ki temel etkenin kendisinin de bir Kafkas kökenli bir ailenin çocuğu olmasından kaynaklandığını söyledi. Yıllardır aklımda olan bir proje, Şeyh Şamil'i büyüklerime sorduğumda araştırdığımda daha önce tiyatro olarak sahnelenmediğini öğrendim diyen Alpar, "Bu durum beni çok heyecanlandırdı. Ben ilkleri yapmayı çok severim. Daha önce yazdığım Kamera Oyunculuğu adlı kitabım Türkiye'de bir ilkti biliyorsunuz. Neden İzmir diyecek olursak; doğma büyüme İzmirliyim zaten. Bu yüzden bu oyunun ilk burada çıkmasını istedim" dedi.

ŞEYH ŞAMİL OYUNU SEKİZ AYLIK BİR EMEĞİN KARŞILIĞI

Şeyh Şamil adlı tiyatro oyununun yaklaşık sekiz aylık bir emeğin karşılığında sahnelendiğini vurgulayan yetenekli oyuncu Alpar, "İlk önce Şeyh Şamil'i kütüphanelerde araştırarak işe başladım. Arkasından yedi sekiz haftalık bir senaryo sahne metni çalışması yaptım. Tabi senaryoyu yazarken akademik bir yanlışlıkta yapmak istemedim bunun duyarlılığı içerisindeydim. Bu yüzden Doç. Dr. Fikret Efe ile çalıştım. Kendisi Sakarya üniversitesinde Tarih hocası ve Şeyh Şamil ile ilgili çok önemli araştırmaları ve makaleleri var. Sekiz aylık bir emeğin karşılığında oyunumuzu sahneleme imkanı bulduk ve inşallah Türkiye turnesi ile de süsleyeceğiz" dedi.

’Şeyh Şamil’ ilk kez sahnelendi

’Şeyh Şamil’ ilk kez sahnelendi