Haluk DOĞANDOR 

Bundan birkaç gün önce açıklama yaparak “Motorlu Araçlar Şubesi’ndeki grev nedeniyle kayıt, seyrüsefer ve muayene işlemlerini yaptıramayıp cezalı duruma düşenlere 10 Nisan 2015 tarihine kadar süre tanındı” diyen Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı, bu açıklamasını Motorlu Araçlar Şubesi’ne sabah bildirmeyince olan vatandaşa oldu.

11:00’den önce gelenler zamlı, sonrası ise zamsız

Saat 11:00 sıralarında Bakanlık tarafından Motorlu Araçlar Şubesi’ne resmi yazıyla bu bildirimin yapılmasıyla, seyrüsefer ücretlerini yatırmaya gelen vatandaşlardan ceza tahsil edilmedi. Ancak saat 11:00’dan önce araçlarının seyrüsefer ücretlerini yatıran vatandaşlardan bu ücretler zamlı olarak alındı. 

“Devlet ciddiyetine yakışmıyor”

Aracına ait seyrüsefer ücretini Mart ayında yapılan grevler nedeniyle yatıramayan Ekram Sultan Tayfur isimli vatandaştan, bakanlık açıklamasından bir gün sonra sabah, saat 09:00 sıralarında gittiği Motorlu Araçlar Kayıt Dairesi’nde aracı için belirlenen seyrüsefer ücreti yüzde 3 zamlı olarak alındı. Bin 694 lira olan aracının seyrüsefer ücretinin yüzde 3 tutan zamlı farkını da 50 TL olarak yatıran Ekram Tayfur, “Kim yalan söylüyor bize? Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı, bir gün önceden yaptığı açıklamanın arkasında dursun ve bizden fazla alınan bu paralar geri ödensin” dedi. Bu davranışın devlet ciddiyetine de yakışmadığına vurgu yapan Tayfur bakanlığı göreve çağırdı.

Işık: “Derhal geri ödensin”

Tüketiciler Derneği Başkanı Hasan Yılmaz Işık da, konu hakkında Haberal Kıbrıslı Gazetesi’ne yaptığı açıklamada, tüketicilere yönelik böyle bir haksızlığın derhal telafi edilmesini ve alınan haksız zam farklarının geri ödenmesini istedi. Konunun takipçisi olacaklarını söyleyen Yılmaz Işık, haksız alınan paralar ödenmezse dernek olarak bakanlık aleyhine hukuk mücadelesine başlayacaklarını ifade etti.