Ürün veya ürünler, üretim sürecinden raflardaki yerini alana kadar yani son olarak tüketiciye ulaşana kadar bir çok farklı ve zorlu süreç içerisinde bulunabilir. Öyle ki ürünlerin nakliyesini yapmak ve aynı esnada bu ürünlerin güvenli bir şekilde raflardaki yerini almasını sağlamak sadece üretici firmanın değil o süreç içerisinde bulunan bütün insan ve makinaların sorumluluğundadır.

Günümüzde geliştirilmiş olan ambalajlama ve paketleme sistemleri ürünlerin güvenliğini en üst noktalara kadar çıkarabilmektedir. Öyle ki ürünlere kötü niyetli kişi veya kişiler bile istediği halde zarar veremez. Örneğin; birden fazla bir şekilde paketlenmiş olan ürünlerin taşınması fazlasıyla zordur. Taşıyıcı ne kadar dikkatli olursa olsun isteyerek ve istemeyerek ürünlere zarar verebilir. Ancak shrink yöntemi ile paketlenmiş olan ürünlerin insan eliyle yapılan paketleme ve ambalajlama işleminden çok daha güvenli ve kaliteli bir hale geldiği kabul edilmektedir.

Ülkemizde ambalajlama ve paketleme işleminin kalite standartlarının çok iyi noktalarda olduğunu söylemek ne yazık ki doğru olmayacaktır. Ancak bu elbette işini doğru yapan firmaların olmadığı anlamına da gelmez. Shrink, ambalaj, paketleme, shrink makinası gibi bu sektörün en bilindik kelimeleri sıralandığında, ülkemizde akla gelen ilk firma kesinlikle olacaktır.

2016 yılı itibariyle Shrink makinası modelleri ile Avrupa’da sektörün göz bebeği haline gelmiş olan Maripak her geçen gün müşteri kitlesini genişletmeyi başarmıştır. Bununla kalmayıp, geçmiş yıllardan Maripak’ı tercih etmiş olan firmalar ile de bağlarını daha kuvvetli hale getirmeyi başarmıştır. Bu makinaların kullanımı konusunda eğitimin yanı sıra oluşan arıza, bakım vb. ihtiyaçlarda da müşteri ve müşterilerini mağdur etmemek için hiç durmadan çalışmaya devam etmiştir.