Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, barış kültürünün önemine vurgu yaparak, Kıbrıs’ta her iki tarafın da eğitim sistemlerinin bunu dikkate alması gerektiğini söyledi. Yeni nesillere geçmişin acılarının değil, geleceğin nimetlerinin aşılanması gerektiğini ifade eden Akıncı, “Çocuklara yapılan yatırım, en değerli yatırımdır” dedi.

Şehit Tuncer İlkokulu’nda yenilenen “Köşklüçiftlik Mertcan Kültür Salonu” bugün Cumhurbaşkanı Mustafa Akıcı tarafından açıldı.

Açılışa Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın yanı sıra, okul aile birliği üyeleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başlayan açılış töreninde, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Şehit Tuncer İlkokulu Müdürü Güven Varoğlu birer konuşma yaptı.

1431707552.jpg

AKINCI: “ÖĞRENCİLER İÇİN ÇOK CİDDİ BİR KATKI”

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, adında kültür olan her şeyin  kendisini heyecanlandırdığını belirterek, kültür salonun açılışında bulunmanın kendisi için onurlu bir görev olduğunu söyledi.

Kültür salonu için katkı koyan herkesi kutlayan Cumhurbaşkanı Akıncı, salonun öğrenciler için çok ciddi bir katkı sağlayacağına inanç belirtti.

Toplumların kalkınması için kültür ve sanatın önemine değinen Cumhurbaşkanı Akıncı, ülkelerin kalkınmasının sadece ekonomik verilerle ifade edilemeyeceğini, ülkelerin kalkınmasının ekonomi kadar sosyal, siyasal, demokratik ve kültürel boyutu da olduğunu vurguladı.

Kültürel boyutu eksik olan bir toplumda, gelişmenin tam anlamıyla sağlanamayacağını ifade eden Cumhurbaşkanı Akıncı, kültür ve sanatın gelecek nesiller için önemine de değindi.

Rum Yönetimi Lideri Nikos Anastasiades ile bugün yaptığı görüşmede kültür komitesi kurulması kararı aldıklarını anımsatan Akıncı, kararın iki toplumlu bir adım olduğunu söyledi.

Kültür komitesinin toplumları kaynaştırmak adına çok önemli bir olay olduğuna dikkat çeken Akıncı, komiteyle barışçıl adımların atılacağına inanç belirtti.

Çocuklara sağlanacak olanakların önemli olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Akıncı, her iki tarafın da yeni kuşakları barış içinde yetiştirmesinin önemli olduğunu söyledi.

Yeni nesillere geçmişin acılarının değil, geleceğin nimetlerinin aşılanması gerektiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Akıncı, geleceğin nimetlerinin paylaşılacağı yeni bir dönemin görülmesini temenni etti.

Barış kültürünün önemli olduğunu, her iki tarafın eğitim sistemlerinin bunu dikkate alması gerektiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, bunun genel bir yaklaşım haline getirilmesini temenni etti.

Cumhurbaşkanı Akıncı, “Çocuklara yapılan yatırım, en değerli yatırımdır” dedi.

1431707574.jpg

VAROĞLU: “3 YILDIR SALONU DAHA İYİ YAPMAK İÇİN UĞRAŞIYORUZ”

Şehit Tuncer İlkokulu Müdürü Güven Varoğlu da, bugün açılışı yapılan salonun 1989 yılında okula Menteş Mertcan tarafından armağan edildiğini ve kendilerinin 3 yıldır bu salonu daha iyi duruma getirebilmek adına çalıştıklarını söyledi.

Salonun bir kültür yuvası olarak kullanılacağını ifade eden Varoğlu, salonun adının Şehit Tuncer İlkokulu Köşklüçiftlik Mertcan Kültür Salonu olarak değiştirildiğini belirtti.

Varoğlu, salonun yenilenmesine katkı koyan herkese teşekkür etti.

Konuşmalar sonrasında salonun duvarlarını resimleyen Semra Beyhanlı’ya Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı tarafından plaket takdim edildi.

Okul korosundan şarkılar, sinevizyon gösterisi ve halk dansları gösterisiyle devam eden açılış töreni, kokteylle sona erdi.

1431707554.jpg

1431707556.jpg