Meclis Başkanı ve CTP-BG Cumhurbaşkanı adayı Dr. Sibel Siber, dün akşam Güzelyurt Muhteşem Düğün Salonu’nda partililer ve bölgeli destekçileri ile bir araya geldi. Yaklaşık dört yüz kişinin doldurduğu salonda yaşanan coşku görülmeye değerdi. Yediden yetmişe Güzelyurtlunun katıldığı etkinlik gövde gösterisine dönüştü. Özellikle Elyelilerin akın ettiği gecede ‘Kıbrıs’ta barış engellenemez’ ve ‘birlik, mücadele, dayanışma’ sloganları atıldı. Geceye katılan Genel Başkan ve Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nun yanı sıra 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ve Ferdi Sabit Soyer de katılarak birer konuşma yaptı.

SİBER: 19 NİSAN’DAN KABUĞUMUZU KIRARAK ÇIKACAĞIZ

Alkışlar arasında kürsüye gelen Siber yaptığı konuşmasında 19 Nisan’ın milat olacağını vurguladı. “Biz enerjimizle, inancımızla, birlikteliğimizle, özgüvenimizle, kararlılığımızla Kıbrıs sorununu çözeceğiz” diyen Siber, Kıbrıs sorununun çözümünde bu yıl büyük bir ivme yakalanabileceğini kaydetti. Kıbrıs Türk halkının 19 Nisan’da kararlılıkla sandığa gideceğine ve inançla mührü basacağına inandığını belirten Siber, “Çok az kaldı. Ülkemiz, çocuklarımız, geleceğimiz kazanacak. Son beş yıldır hiçbir şey yapmayan hiçbir şey üretmeyen ve tekrar halktan oy isteyen bir kişiye geçit vermeyeceğiz” dedi. Bu değişimi gerçekleştireceklerini halkta bu kararlılığı gördüğünü belirten Siber şöyle konuştu:

“Yeter ki heyecanımızı yüksek tutalım. Son beş yılda özgüvenimizi yerlerde süründüren bize hiçlik duygusu veren, ‘biz başaramayız biz yapamayız’ diyen bu liderlik son bulacak. Liderler halklarına özgüven verirler. Dolayısı ile biz bu içine çekilmiş halden 19 Nisan’dan sonra kabuklarımızı kırarak çıkacağız. Biz insan kaynakları yönünden çok zengin bir halkız. Yeter ki özgüvenimizi tekrar kazanalım. İşte bunun için çocuklarımızın bu güzel adamızla ilgili aidiyet bağlarının güçlenmesi için, birliğimiz için, varlığımız için inançlı olalım. Bu inanç hepimizi zafere götürecek, dünyayla bağlarımızı güçlendirecek. Yeter ki kararlı olalım, yeter ki enerjimizi bu son on günde maksimum düzeyde kullanalım.”

sibel-siber---guzelyurt-bulusma-(6).jpg

SOYER: SİBEL SİBER BARIŞ ATEŞİNİ CANLANDIRACAK

Eski başbakan ve Mağusa milletvekili Ferdi Sabit Soyer de konuşmasında Eroğlu ve zihniyetinin ülkede yarattığı düzeni ve Kıbrıs sorunu konusunda gelinen son aşamayı eleştirdi. Halkın çözümsüzlük koşullarına mahkum edildiğini vurgulayan Soyer, “Ne olursa olsun 1970’ten beri küllerimizi eşelemeye kalksalar her zaman o küllerden kıvılcım olduğumuz görülürü. Çözüm ve barış umudumuz hiçbir zaman sönmedi. 19 Nisan’da bu ateş kesinlikle Sibel Siber’le canlandıracak ve birlikte bu ülkeyi çözüme götüreceğiz. Kırmadan dökmeden bu yoldaki çalıları süpürerek 19 Nisan’da Sibel Siber’i cumhurbaşkanlığına taşıyacağız” dedi.

sibel-siber---guzelyurt-bulusma-(7).jpg

TALAT: CTP’NİN TARİHİ BİR SORUMLULUĞU VARDIR

Artık son dönemece girildiğini belirten 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat da konuşmasında mevcut liderliği eleştirdi. “Bu son dönemeç artık bize aydınlığı gösterecek. Son dönemeç, ‘Kıbrıs’ta barış engellemez demode olmuş bir slogandır’ diyen bugünün cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun sonu olacak” dedi. Eroğlu’nun son günlerde birden dünyalı olduğunu belirten Talat, “Eroğlu, Kıbrıslı Türkleri dünyalı yapmaktan bahsediyor. Sarayönü’nden ötesini bilmeyen, hayatı boyunca Türkiye dışında bir ülkeye gitmeyen cumhurbaşkanlığı döneminde hasbelkader mecburen BM genel sekreteriyle görüşmek için yurt dışına çıkan birisi bugün dünyalı olduğunu ifade etmeye çalışıyor. Neden? Çünkü biliyor ki Kıbrıslı Türkler dünyalı olmak istiyor. Kıbrıslı Türkler barış istiyor. Kıbrıslı Türkler dünyayla bütünleşmek istiyor. Ve kendisi bütün bunlara karşı. Bugüne kadar da hep karşı durdu. Müzakereleri bıraktığımız yerden aldı başka yere götürdü ve tıkadı. Ve Kıbrıs sorununu yeni bir çözümsüzlük girdabına soktu” dedi. Bu nedenle çok önemli bir seçimle karşı karşıya olunduğunu belirten Talat, Eroğlu anlayışından kurtulmanın yolunun bu seçimleri başarıyla geçirmek olduğunu kaydetti. Talat şöyle konuştu:

“Görevimiz bu seçimleri başarıyla geçerek CTP’nin bugüne kadar tarihi olarak geliştirdiği barış ve dünyayla bütünleşme çabalarını taçlandırmaktır. Onun için artık son aşamadayız. Kırgınlıklardan bahsetti bazı arkadaşlar. Bunu düşünmenin zamanı değil. Bundan sonra bu dönemeci atlattıktan sonra eğer önümüz aydınlık olursa eğer Kıbrıs sorununu çözüm sürecine sokabilirsek artık gerisi çok rahat gelir. O yüzden artık önümüze bakalım çabalarımızı yoğunlaştıralım ve bu yolu hep birlikte başarıyla taçlandıralım ve Sibel Siber’i 19 Nisan’da cumhurbaşkanlığını makamına taşıyalım.”

sibel-siber---guzelyurt-bulusma-(8).jpg

YORGANCIOĞLU: HEDEFİMİZ SİBEL SİBER İLE BU SORUNU ÇÖZMEKTİR

Genel Başkan ve Başbakan Özkan Yorgancıoğlu da 19 Nisan’ın bu ülkede barışa susayan güçler için bir sınav olduğunu söyledi. 19 Nisan’ın bizleri hapseden, geleceğimizi karartan, yalnızca kendisi ve çevresi için uğraşan Eroğlu için de bir sınav günü olduğunu vurguladı. Yorgancıoğlu, “Artık Eroğlu’nu bir yerlere göndermeye karar vermenin zamanıdır. Kıbrıs sorunu partimizin temel sorunlarından bir tanesidir. Kıbrıs sorununun çözümü adına cesaretle tavır geliştirecek adayın Sibel Siber olduğu da bilinen bir gerçektir” dedi. Bazı adayların CTP’den oy devşirmeye çalıştıklarını ancak bu safsatalara fırsat verilmeyeceğini vurgulayan Yorgancıoğlu, “Kendisini geçmişinden koparan, geçmişte yaptıklarını unutturmaya çalışarak bugün oy isteyenlere kanmayacağız. Önümüzde 12 gün var. Her dakikasını her saniyesini partimizin ve Sibel hanımın başarısı için kullanmalıyız. Partimizin temel hedefi bütün bilgi birikimiyle, deneyimli kadrolarıyla ve Sibel Siber’le bu soruna çözüm getirmektir” dedi.

sibel-siber---guzelyurt-bulusma-(2).jpg

sibel-siber---guzelyurt-bulusma-(10).jpg