CTP-BG’nin Cumhurbaşkanı Adayı Sibel Siber, demokratik, güzel bir seçim süreci yaşandığını belirterek, ikinci tura kalan adayları kutladı.

Siber Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunun da demokrasiye yaraşır şekilde geçmesini ve kazananın ülkeyi hem içeride hem dışarıda en iyi şekilde temsil etmesini diledi.

CTP-BG Genel Başkanı ve Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ise böyle bir sonuç beklemediklerini ifade ederek, yarın akşam toplanacak parti meclisinin sonuçları ve ikinci tura yönelik tutumu değerlendireceği söyledi.

Seçim sonuçlarını CTP-BG Genel Merkezi’nde izleyen Siber ve Yorgancıoğlu, saat 20.15 sıralarında basın açıklaması yaptı.

YORGANCIOĞLU

Başbakan ve CTP-DP Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu seçim sonuçlarının her ne kadar da bekledikleri gibi olmasa da olgun bir seçim süreci geçirildiğini söyledi.

Yorgancıoğlu hem kamuoyu yoklamalarında hem de halk arasında daha iyi bir noktada oldukları öngörüsünde bulunduklarını ifade ederek, takdirin halkta olduğunu, yarışı CTP-BG’den önde bitiren adaylara başarı dilediklerini kaydetti.

Yarın akşamki parti meclisi toplantısında hem seçim sonuçlarını hem de ikinci turda izlenecek yolun değerlendirileceğini kaydeden Yorgancıoğlu, toplantıda bölgelerden gelen parti meclisi üyeleriyle bu sonucun sebeplerinin, “bir tepki olup olmadığının” da konuşulacağını belirtti.

Adaylar arasında %20 ile %28 bandında dağılım olan dengeli ve ilginç bir seçim yaşandığını ifade eden Yorgancıoğlu, bunun da ayrı bir değerlendirme konusu olduğunu kaydetti.

SİBER

Meclis Başkanı ve CTP-BG Cumhurbaşkanı Adayı Sibel Siber de gayet demokratik bir seçim dönemi yaşandığını ifade ederek ikinci tura kalan adayları gönülden kutladığını söyledi.

Hep dört güçlü aday üzerinde durulan seçimde, adayların yüzde 20’lerde oy aldığına işaret eden Siber bunun güçlü adayların yarışı olduğunun bir göstergesi olduğunu belirtti.

Seçim sonucunun tahmin edilemediğinin de yorumcular tarafından sık sık dile getirildiğini hatırlatan Siber, demokratik ve güzel bir seçim dönemi geçirildiği gibi, bir hafta sonraki ikinci turun da demokrasiye yaraşır şekilde geçmesini diledi.

Kazananın hem içte hem uluslararası ilişkilerde hem de müzakere masasında Kıbrıs Türkünü en iyi şekilde temsil etmesini dileyen Siber, seçim sonuçlarının hayırlı olmasını diledi.