Cumhuriyet Meclisi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre,  Mutlu ziyarette, sosyal demokrat bir siyasi partinin üyesi olarak önümüzdeki yıl KKTC’de yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Meclis Başkanı Siber’e başarı dileyerek, barış dili konuşan, Kıbrıs’ta çözüm arzulayan biri olarak Siber’in kazanmasını arzu ettiğini belirtti

Mutlu, Kıbrıslı Türklerin Avrupa Birliği içerisinde seslerinin daha güçlü ve etkili duyulması yönünde geçmişte olduğu gibi bugün de Avrupa’da yaşayan Türk asıllı milletvekilleri olarak üstlerine düşeni yapmaya çalıştıklarını söyledi.

Mutlu, Kıbrıslı Türklerin Avrupa ülkelerinde sürekli olarak lobicilik faaliyetinde bulunmalarının önemine de vurgu yaparak,  kendileri ile de koordineli çalışılmasının önemine değindi.

Meclis Başkanı Siber, Alman Yeşiller Partisi Milletvekili Özcan Mutlu’nun ziyaretinden memnun olduğunu dile getirerek, Kıbrıs Türk halkının temsilcilerinin uluslararası temaslarının sürekli engellenmeye çalışıldığını ve bu nedenle  uluslararası platformlarda yeterince seslerini duyuramadıklarını ifade etti.

Siber, Bu tür engellemelerin barışa hizmet etmediğini ve iki toplum arasındaki güvensizliği derinleştirdiğini vurguladı.

Avrupa Parlamentosu’nda verilen tüm sözlerin aksine Kıbrıslı Türklerin temsil edilmediğine dikkat çekerek, “Tezlerimizin, görüşlerimizin aktarılmasında özellikle yurt dışında yaşayan ve politikada aktif olan siz Türk asıllı milletvekillerinin ve siyasilerin katkıların önemlidir” dedi.