Konuk heyette, TC Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, TBMM Başkan Vekili Mehmet Naci Bostancı, TBMM İdare Amirleri Salim Uslu, Tufan Köse, Seyfettin Yılmaz bulunurken, kabulde TC Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay, Dışişleri Bakanı Emine Çolak, UBP Milletvekili Erdal Özcenk de hazır bulundu.

KASIRGA

Türkiye Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga kabuldeki konuşmasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sevgi, tebrik ve iyi dileklerini getirdiklerini söyleyerek, Cumhuriyetin 32. yıldönümünü kutladığını belirtti.

Bu önemli günde KKTC’de olmaktan mutlu olduklarını belirten Kasırga, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın G-20 zirvesi nedeniyle yoğun bir gündemi olmasından dolayı Adada olamadığını söyledi.

Türkiye halkının Kıbrıs Türk halkının hep yanında olacağını belirten Kasırga, son zamanlarda Kıbrıs konusunda iyi yönde gelişmeler olduğunu bildiklerini söyleyerek, görüşmelerin hayırlı şekilde sonlanmasını umduklarını ifade etti.

SİBER

Meclis Başkanı Sibel Siber de, çok genç bir cumhuriyete sahip olan KKTC’de tek arzularının yasalar ve tüzüklerle KKTC’de yaşayan insanları daha mutlu insanlar haline getirip yaşam standartlarını daha yukarıya taşımak olduğunu söyledi.

Çözüm umudunu koruyarak, iki bölgeli, iki toplumlu, güvenli, adil ve kalıcı bir anlaşma için çalışmak gerektiğini söyleyen Siber, çözümsüzlüğün getirdiği negatif etkiler bulunduğunu, TC’nin Kıbrıs Türkünün yanında olduğunu bilmenin bu anlamda büyük bir sevinç kaynağı olduğunu söyledi.

KKTC’ye Türkiye’den bağlanan suyun ayrı bir sevinç kaynağı olduğunu dile getiren Siber, Türkiye Cumhuriyeti’ne ve iyi dilek mesajlarından dolayı Erdoğan’a teşekkür etti.

Siber sözlerini “Ne kadar yakın ilişki, o kadar güzel işlerin ortaya çıkması demektir” şeklinde tamamladı.