Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Ziya Sözen başkanlığındaki Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu heyetini kabul etti.

Meclis Mavi Salonda gerçekleşen kabulde  konuşan Siber, yaklaşık 50 yıldır süregelen Kıbrıs sorununun,  Kıbrıs Türkü’nün kendi kimliğiyle dünyada yer almasını engellediğini ifade etti.

Şehit ailelerinin savaşların acılarını en derin hisseden kesim olduğunu kaydeden Siber, Kıbrıs sorununun son bulmasını ve başta Kıbrıs olmak üzere her yerde barışın hakim olmasını diledi.

Türkiye’de dün akşam meydana gelen terör olayını da kınayan Siber, karşılıklı anlayış, barış ve kardeşlik değerlerinin yükselmesi; tüm savaşlar, göçler ve acıların son bulması dileğinde bulundu.

Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen de, Ankara’da meydana gelen terör olayını nefretle kınadığını belirterek, Doğu ve Güneydoğu’da 5 federasyon ve 96 dernekle toplamda 1.7 milyon kişiyi temsil ettiklerini kaydetti.

Türkiye’yi karıştıran ve halkları birbirine kırdıran bir “haçlı zihniyeti” bulunduğunu söyleyen Sözen, bunun çoğunluğu Kürt ve Zaza kökenli köy korucularının 1664 şehit vermesine neden olduğunu, korucuların asker-polis ve sivil halkın refahı için çalıştığını ifade etti.