Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, uyuşturucu kullanımının yaygınlığı konusundaki tehlikeye işaret ederek, “Tehlike içimizdedir ve bilmeliyiz ki gazetelerde isimlerinin baş harflerini okuduğumuz uyuşturucu kullanan gençler bizim çocuklarımızdır, onlar bu toplumun güzel geleceği olma yolunda yürürken bir şekilde bataklığa çekilmişlerdir. Bu bataklığı kurutmak, gençlerimizi kurtarmak ortak sorumluluğumuzdur”  dedi.

Meclis’ten verilen bilgiye göre, Meclis Başkanı Siber, geçtiğimiz ay hayatını kaybeden Arda Erkan adlı gencin anne ve babasını kabul etti.

Aile, tek evlatlarını sevgiyle büyüttüklerini, onu en iyi şekilde yetiştirmek için tüm anne babalar gibi maddi manevi her türlü fedakarlığı yaptıklarını ama uyuşturucuya alıştırılan çocuklarını ne yazık ki kurtaramadıklarını söyledi.

Arda Erkan’ın ebeveynleri, spor yapan, arkadaş canlısı, ailesine düşkün, gelecekle ilgili güzel hayalleri olan Arda’yı kaybetmenin acısını hiçbir şeyin hafifletemeyeceğini ama başka çocukları bu şekilde kaybetmemek için alınacak önlemlerin kendilerini rahatlatacağını ifade etti.

SİBER: “ACI BÜYÜK… DEVLET POLİTİKASI GEREKLİ”

Meclis BaşkanıSibel Siber degelecekle ilgili güzel hayaller kurması, yaşama tutunması gereken en güzel yaşında bir genci uyuşturucudan kaybetmenin acısının büyük olduğunu söyledi.

Bu durumunne anne baba,ne sevenleri,ne de halkiçin kabul edilebileceğini belirten Siber, bu tür olaylardan çocukları korumanın sadece ailenin çabasıyla mümkün olamayacağını bunun çok yönlü bir çalışma, bir devlet politikası gerektirdiğini vurguladı.

“İYİ Kİ BİZDE YOK DERDİK AMA…”

Siber şöyle konuştu:

“Geçmişte uyuşturucu ile ilgili haberleri, can kayıplarını üzülerek okuduğumuzda ‘iyi ki bizde yok, bu küçük toplumda böyle olaylar yaşanmaz’ diye düşünürdük ama ne yazık ki geldiğimiz nokta bunun hiç de böyle olmadığını gözler önüne seriyor.

‘BİRİNCİL GÖREVİMİZ’

Global bir tehlike olan uyuşturucu ile mücadelede,bu sorunla uzun yıllar önce karşılaşmış ülkelerin deneyimleri, yaptıkları çalışmalar çok önemlidir. Yasama, yürütme ve yargıya büyük görev düşmektedir. Bu konuyla ilgili yasal düzenlemeler Meclis’e gelir gelmez paydaşların görüşleri de alınarak bir an önce yasalaşmasını sağlamak birincil görevlerimizdendir.

‘TEHLİKE İÇİMİZDE… GAZETELERDE İSİMLERİNİN BAŞ HARFLERİNİ OKUDUĞUMUZ GENÇLER BİZİM’

Tehlike içimizdedir ve bilmeliyiz ki gazetelerde isimlerinin baş harflerini okuduğumuz uyuşturucu kullanan gençler bizim çocuklarımızdır, onlar bu toplumun güzel geleceği olma yolunda yürürken bir şekilde bataklığa çekilmişlerdir. Bu bataklığı kurutmak, gençlerimizi kurtarmak ortak sorumluluğumuzdur.”

Meclis Başkanı Siber, tehlikenin büyük olduğu bilinciyle, tüm bakanlıkların, sivil toplum örgütlerinin ve diğer tüm paydaşlarının ortak çalışmalarının önemine vurgu yaprak kamu spotları ile görsel medyada ve okullarda bilinçlendirmeye yönelik eğitim çalışmalarının önemli olduğunu sözlerine ekledi.