Meclis Başkanı Sibel Siber, Avrupa Alevi Konfederasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Mat, KKTC Alevi Kültür Merkezi Başkanı Metin Kaya ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Kabulde konuşan Meclis Başkanı Sibel Siber, var olan kültürün yaşaması ve yaşatılmasının önemine dikkat  çekerek, bu kültürlerin dünya mirası olduğunu belirtti.

Kültürlerin asimile olmadan entegre olarak birbiriyle uyum içinde yaşaması ve birbirine kültürünü anlatmasının dünya barışı için en önemli araç olduğunu dile getiren Siber, “Biz kültürlerimizi tanımkatan, kültürlerimizi tanıtmaktan mutluluk duyuyoruz. Sizlerin Avrupada Alevilikle ilgili yaptığınız çalışmalar o topluma da da pozitif artı olarak yansır” ifadelerini kullandı.

İnsanoğlunun dünyada birbirine saygılı, birbirinin yapısına, kültürüne,örf  adet geleneklerine saygılı yaşamasını arzu ettiklerini söyleyen Siber, insanoğlunun bunu başarabilmesiyle daha güzel bir dünyaya ulaşılabileceğini belirtti.

1450705877.jpg

MAT

Avrupa Alevi Konfederasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Mat, dünyanın her bölgesinde merkezlerle diyalog içinde olduklarını ve faaliyetler sürdürdüklerini dile getirerek, bu yıl da KKTC Alevi Kültür Merkezi’ne düzenledikleri ziyaret çerçevesinde Meclis Başkanı Sibel Siber ile de görüşerek çalışmalarını aktarmak istediklerini kaydetti.

KAYA

KKTC Alevi Kültür Merkezi Başkanı Metin Kaya da, Avrupa Alevi Konfederasyonu’nun bir üyesi olarak her bölgede diyalog halinde olduklarını söyleyerek, kendi kültürlerini yaşamakta biraz sıkıntı çektiklerini fakat ileriki yıllarda bu sıkıntılara çözüm bulunacağını ümit ettiklerini belirtti.