Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Avustralya Victorian Parlamentosu İşçi Partisi Kıbrıslı Türk asıllı Milletvekili Natalie Nazlı Süleyman’ı  kabul etti.

Cumhuriyet Meclisi’nden yapılan açıklamaya göre, Avustralya’nın ilk Kıbrıslı Türk milletvekili olan Nazlı Süleyman, daha önce de 100.000 nüfuslu bir beldenin Belediye Başkanlığını yaptı ve 2014 yılından beri İşçi Partisi Milletvekili olarak görev yapıyor.

Kabulde konuşan Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, yurtdışında yaşayan Kıbrıslı Türklerin kendi ülkelerine olan aidiyet bağlarının önemli olduğunu kaydetti ve yurtdışında yaşayan her bir Kıbrıslı Türkün kendi halkı için birer temsilci ve fahri büyükelçi olduğunu belirtti.

Siber, Natalie Nazlı Süleyman’ın Avustralya’da zoru başararak henüz 22 yaşında Belediye Başkanlığına seçilmesinin ve ardından da Milletvekili olmasının bir başarı öyküsü olduğunu ve kendilerini onurlandığını belirtti.

SÜLEYMAN

Nazlı Süleyman da, Cumhuriyet Meclisi Başkanı’na kabulü için teşekkür ederek Kuzey Kıbrıs’ta bulunmaktan dolayı memnuniyetini dile getirdi.

Süleyman, KKTC Parlamentosu ile kendi parlamentosu arasında dostluk köprüsü oluşturmak için çalışacağını ve Nisan ayında bazı milletvekilleriyle birlikte ülkeyi tekrar ziyaret edeceğini belirtti.

Avustralya’da yaşayan Kıbrıslı Türklerin yeni bir yaşam kurmalarına rağmen memleket hasretinde olduklarını ve gelişen teknoloji sayesinde ülkede olup bitenleri yakından takip ettiklerini söyleyen Nazlı, bir süre Meclis oturumunu da izledi.