Hikâyesi Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber tarafından kaleme alınan, 1963-1974 çatışma yıllarından günümüze taşınan bir hikâyeyi konu alan “Bekleyiş” isimli kısa film, dün akşam Lemar Ortaköy Cineplex’te gösterildi.

Meclisten verilen bilgiye göre, etkinliğe Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Başbakan Hüseyin Özgürgün, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Korgeneral İlyas Bozkurt, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Erhan Uzun, Yüksek Mahkeme Başkanı Narin Şefik, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay da katıldı.

Gösterim öncesi kokteyl düzenlenen gecenin sonunda filmin yönetmeni Ömer Yetkinel tarafından filmde emeği geçenler sahneye davet edildi.

SİBER

Filmin hikâyesini kaleme alan Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, gecede yaptığı konuşmada, Kıbrıs adası üzerinde geçmişten bugüne bir çok acı hikâye yaşandığını ifade ederek, bu hikayelerin bir kısmını parça parça derlediğini söyledi.

Kendisine anlatılan ve geçmişte yaşanan kayıplarla ilgili hikâyeleri derleme yaparak Aliye Ummanel ile paylaştığını anlatan Siber, hep birlikte yaptıkları değerlendirmeler sonucunda güzel bir ekip çalışması ile kısa filmin ortaya çıktığını belirtti.

Siber, adada yaşanan acıların bilinmesini istediklerini ve bu acıların bir daha yaşanmamasını arzu ettiklerini vurgulayarak gelecek ile ilgili herkesin ortak arzusunun; aynı acıların yaşanmadığı çözüm ve barış adasının oluşması olduğunu söyledi.

Siber, konuşmasında filmin oluşmasında emeği geçen tüm sanatçı ve çalışanlara teşekkür etti.

1461912499.jpg

UMMANEL: “ARTIK BEKLEYİŞLER OLMASIN”

Filmin Senaristi Aliye Ummanel de konuşmasında, filmi ele alarak oluşmasına imkân verdiği için Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber’e ve tüm ekibe teşekkür etti.

Ummanel, yıllar geçmesine rağmen Adada hâlâ bekleyiş içerisinde olanların olduğunu anımsatarak artık bekleyişlerin olmadığı zamanlar arzu ettiklerini söyledi.

FİLMİN HİKÂYESİ SİBER’E AİT...

“Bekleyiş” isimli kısa filmin hikâyesi Sibel Siber’e ait. Kısa filmi, Ömer Yetkinel yönetirken, senaryosu Aliye Ummanel tarafından yazıldı.

Inmotion Productions tarafından çekimleri gerçekleştirilen “Bekleyiş”, çatışma yılları ve savaşın etkilerini, bir Kıbrıslı Türk ve bir Kıbrıslı Rum çocuğun ortak hikâyesi üzerinden anlatıyor.

Filmde, Vasilis Michael, Özgür Oktay, Oya Gürel, Stefanos Neofitou, Eylül Kalıbcıoğlu, İzel Seylani, Mine Atlı, Andreas Makris ve Sevcan Çerkez rol alıyor.

Görüntü yönetmeni Anton Lukash, sanat yönetmeni Fatma Bender olan filmin müziğiyse Emre Yazgın’a ait.

1461912513.jpg