Baharın müjdecisi Geleneksel Mart 9’u kutlamalarına katılan Meclis Başkanı ve CTP-BG Cumhurbaşkanı adayı Sibel Siber, Mersinlik, Alaniçi ve İskele’de dün sabah saatlerinde başlayan piknik ve gün boyu süren etkinliklerde halkla kucaklaştı. Gördüğü yoğun ilgi karşısında duyduğu memnuniyeti dile getiren Siber, çocuklarla oyun oynadı, şarkılara eşlik etti ve halk sohbetlerine katıldı.

Siber sohbetlerinde birlik, beraberlik mesajları vererek değişim isteyen herkesin vereceği oya talip olduğunu, halkın eski siyaset anlayışı ile yeni bakış açısı arasında seçim yapacağını ve 19 Nisan’da sandığa yansıyacak iradenin değişim olacağına inandığını belirtti. Seçim kazanmak uğruna bu ülkede heba edilenleri halkın dikkatine getiren Siber, değişimin tepeden başlayacağını ve tüm kademelere yayılacağını bunu da ancak halkla el ele vererek başarabileceğini söyledi.

“BAŞKA BİR SİYASETLE ‘BİZ’ OLACAĞIZ”

Çağdaş ve aktif siyaset anlayışıyla toplumun tüm kesimlerini kucaklayacaklarını, ‘biz’ duygusunu yeniden yaratacaklarına inandıklarını belirten Siber, bölmeden, dışlamadan, hor görmeden, ötekileştirmeden de siyaset yapılabileceğini, toplumu kamplara ayıran bir anlayışa asla taviz vermeyeceğini kaydetti. Toplum liderinden beklenenin de bu olduğunu vurgulayan Siber, değişimi gerçekleştirmek, normalleşmeyi sağlamak ve halk ile birlikte güzel günlere ulaşmanın yakın olduğunu kaydetti.

Dünyada bir şeyler değişecek, savaşlar bitecek, yeni metotlar bulunacaksa özellikle kadınların buradaki rolünün büyük olacağına değinen Siber, bu nedenle kadınların oyunun çok önemli olduğunu vurguladı. 19 Nisan’da dünyaya buradan bir mesaj vereceklerini belirten Siber, daha yolun başında olduklarını ve bu mücadelede kadınlara büyük rol düştüğünü söyledi.

sibel-siber---mart-9-(1)-(1280x853).jpg

sibel-siber---mart-9-(2)-(1280x853).jpg

sibel-siber---mart-9-(3)-(1280x853).jpg

sibel-siber---mart-9-(4)-(1280x853).jpg

sibel-siber---mart-9-(5)-(1280x985).jpg

sibel-siber---mart-9-(6)-(1280x853).jpg

sibel-siber---mart-9-(7)-(1280x843).jpg

sibel-siber---mart-9-(8)-(1280x853).jpg