Birinci Medya Kurumu Yönetim Kurulu Başkanı Birinci, Genç TV’nin 18. Kuruluş yıldönümü olduğunu anımsatarak, 31 Mayıs’ta gerçekleştirecekleri kutlamada Siber’i de aralarında görmekten mutluluk duyacaklarını belirtti.

Özel yayıncılığı başlatan Birinci Medya’nın First FM’den sonra ikinci çocuğu olan Genç TV’nin de reşit duruma geldiğini söyleyen Birinci, düzenleyecekleri gecede 20 yılını dolduracağı Yönetim Kurulu başkanlığını da devredeceğini vurguladı.

Birinci, 18 yıl içerisinde başardıklarıyla ilgili örnekler vererek, artık yeni beyinlere, vizyona ve gençlere ihtiyaç olduğunu ifade etti.

SİBER

Meclis Başkanı Sibel Siber ise, Birinci Medya Kurumu’nun 18 yıllık başarıları nedeniyle kutlayarak, medya kurumunda gösterdikleri bu başarıların toplumsal bir başarı olduğunu söyledi.

Medyanın topluma mal olmuş bir konu olduğunu ifade eden Siber, Ertan Birinci’nin yönetim kurulu başkanlığını devretmesinin gelecek nesillerin önünü açma ve yeni vizyonlar katma açısından önemli bir adım olduğunu belirtti.

Siber, devretme anlayışının her yere yerleşmesi gerektiği, tecrübeyle yeni donanımların biraraya gelmesiyle büyük başarılara imza atılacağına inandığını söyleyerek, medyanın etik değerlere bağlı kalarak yaptığı haberciliğin toplumları daha ileri noktalara taşıyacağını kaydetti.

Doğru habercilik anlayışının siyasette güvenilirliği de arttıracağını belirten Siber, o yüzden medyanın sadece haberdar etme değil topluma yön verme aracı olduğunun da göz önünde bulundurulması gerektiğini söyledi.