İskele’de dün akşam gerçekleştirilen etkinlikte partililer ve Sibel Siber destekçileri bir araya geldi. Tarihin en coşkulu buluşmasına sahne olan İskele’de herkes tek yürek oldu. Salonu hınca hınç dolduran halk sık sık ‘Sibel Siber Saray’a' sloganı attı. Gecede özellikle bölgeli kadınların büyük katılımı dikkat çekti. CTP İskele ilçe binasından başlayan yürüyüş İskele Belediyesi’ne ait konferans salonuna kadar sürdü. Coşkulu kalabalık yürüyüş boyunca meşaleler yaktı, bayraklar taşıdı, sloganlar attı. Yoğun bir kalabalık ile konferans salonuna giren Siber, karşılaştığı coşku karşısında duygusal anlar yaşadı. Geceye Başbakan ve Genel Başkan Özkan Yorgancıoğlu, CTP-BG Genel Sekreteri Kutlay Erk, Mağusa İlçe Başkanı Erkut Şahali, İskele milletvekili Biray Hamzaoğulları, Gıda Tarım ve Enerji Bakanı Önder Sennaroğlu, İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı Teberrüken Uluçay, Gazimağusa milletvekilleri Ferdi Sabit Soyer, Asım Akansoy ve Arif Albayrak, Mehmetçik Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli, Büyükkonuk Belediye Başkanı Ahmet Sennaroğlu, Dipkarpaz Belediye Başkanı Suphi Coşkun, Yenierenköy Belediye Başkanı Mesut Yıkıcı, MYK üyeleri ve çok sayıda partili katıldı. Gecede CTP-BG İskele başkanvekili Hüseyin Mülazim, CTP-BG eski genel başkanı ve eski başbakan Ferdi Sabit Soyer, Genel Başkan ve Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ve CTP-BG Cumhurbaşkanı adayı Dr. Sibel Siber birer konuşma gerçekleştirdi. Konuşmaların tamamlanmasının ardından Siber katılımcılarla bol bol fotoğraf çektirdi.

SİBER: BURALARIN SAHİBİ HALKTIR KİMSE HALKIN ÜSTÜNDE OLAMAZ!

Alkışlar eşliğinde kürsüye çıkan Meclis Başkanı ve CTP-BG Cumhurbaşkanı adayı Dr. Sibel Siber, “Burayı dolduran güzel insanlar ne mutlu bana ki çözüm için barış için aydınlık bir gelecek için tercihinizi yaptınız” diyerek konuşmasına başladı. Siber, bu seçimin çözümün, barışın, demokrasinin, hak, adalet ve güvenin seçimi olduğunu vurgulayarak “Artık korku yok, sindirme yok. Özgüvenimizi aşağıya çeken anlayışın gitmesi gerekiyor. Farklı farklı korkular yaratıldı. Korku ve endişe vererek seçim kazanma dönemi sona erecek. Makamda 35 yıl kalarak ne verildi bu halka? Biz 19 Nisan’ın bir milat olacağına inanıyoruz. Çözüm üreten, ekipleriyle çalışan, kadın-genç konularında çözümler üreten, yaşam kalitesini yükselten, ekipleriyle birlikte çalışkan bir cumhurbaşkanı olacağız” dedi. 19 Nisan’dan sonra haklarımızı uluslararası alanda talep ederken itibarlı, müzakere masasında başka köy kahvelerinde başka konuşmayan ve güven veren bir liderlik anlayışı ile hareket edileceğini dile getiren Siber, “Makamların sahibi halktır. ‘Ben demek devlet demek’ diyor. Buraların sahibi halktır! Kimse halkın üstünde olamaz! Yıllarca bize endişe vererek değiştirmemeyi öğrettiler. Ama bu defa bitti. Bu inanç bu zihniyetin gideceğini bize gösteriyor” dedi.

YORGANCIOĞLU: MÜZAKERELERE KADIN ELİ DEĞECEK!

Genel Başkan ve Başbakan Özkan Yorgancıoğlu da 19 Nisan’ın barış güçlerinin zaferi olacağını söyleyerek Ortadoğu’da ilk kadın cumhurbaşkanı zaferine de birlikte yürüneceğini belirtti. BM diplomatının ‘Şimdiye kadar Kıbrıs sorununu çözmek adına çok görüşmeler yaptık. Bu görüşmelere henüz bir kadın eli değmedi. Bu konuya bir kadın eli değmelidir artık’ sözlerini hatırlatan Yorgancıoğlu, “19 Nisan günü Sibel Siber’i cumhurbaşkanı yapıyoruz” dedi. Coşkulu kalabalığa teşekkür eden Yorgancıoğlu, burada bulunan inançlı insanların önüne hiçbir gücün geçemeyeceğini belirtti.

SOYER: BU BÖLGEDE ESEN RÜZGARIN ADI SİBEL SİBER!

Eski başbakan ve genel başkan Mağusa milletvekili Ferdi Sabit Soyer de coşkulu alkışlar eşliğinde çıktığı kürsüde yaptığı kısa konuşmasında Ötüken’den Kaplıca’ya kadar bu bölgede esen rüzgarın adının Sibel Siber olduğunu söyledi. Soyer, “Karpaz ve İskele’nin bütün insanları barış için, demokrasi ve adalet için uğraşacağız ve kazanacağız” dedi.

MÜLAZİM: İSKELE YENİDEN TARİH YAZMAYA HAZIRLANIYOR!

İskele İlçe başkanvekili Hüseyin Mülazim de son yıllarda tarih yazan İskele’nin 19 Nisan’da yeni bir tarih yazmaya hazırlandığını kaydetti. 2013 erken genel seçimlerinde İskele’de birinci çıkan CTP’nin yerel yönetim seçimlerinde de beş belediyenin dördünü alarak yeni bir tarih yazdığını belirtti. Mülazim, “Bu ilçe 19 Nisan’da cumhurbaşkanı adayımız Dr. Sibel Siber’i saraya taşıyarak yeni bir tarih yazacak” dedi.

sibel-siber---iskele--(0).jpg

sibel-siber---iskele--(1).jpg

sibel-siber---iskele--(2).jpg

sibel-siber---iskele--(3).jpg

sibel-siber---iskele--(4).jpg

sibel-siber---iskele--(5).jpg

sibel-siber---iskele--(6).jpg

sibel-siber---iskele--(7).jpg

sibel-siber---iskele--(8).jpg

sibel-siber---iskele--(9).jpg

sibel-siber---iskele--(10).jpg

sibel-siber---iskele--(11).jpg

sibel-siber---iskele--(12).jpg

sibel-siber---iskele--(13).jpg

sibel-siber---iskele--(14).jpg