Cumhuriyet Meclisi Başkanı ve Cumhuriyetçi Türk Partisi-Birleşik Güçler (CTP-BG) Cumhurbaşkanı adayı Sibel Siber, kadınların siyasi kültürünün uzlaşı ve empati kültürüne daha yatkın olduğunu, sonuca ulaşmada daha kararlı ve cesur davrandıklarını söyledi. Siber, “Halkını yanına alan bir liderin yapamayacağı şey yoktur” dedi.

Siber, bu sabah Girne çarşısını ziyaret ederek bölge esnafıyla görüş alışverişinde bulundu, halkı dinledi.

CTP-BG’den yapılan açıklamaya göre Siber, 19 Nisan’da yapılacak Cumhurbaşkanlığı Seçimlerini halkla birlikte kazanacaklarını vurguladı.

“YENİ BİR ANLAYIŞ...”

Halkla sohbetlerinde Kıbrıs Türk halkının hak ettiği yere gelmesi için dayanışma ruhu göstererek toplumun tüm kesimleriyle yeniden bir kalkınma planı içine girilmesi gerektiğini söyleyen Siber, “Halkı yanına alan bir liderin yapamayacağı şey yoktur” dedi.

21. yüzyılın gereklerine uygun, bölgede değişen siyasi paradigmaları göz önünde bulundurarak ülkedeki mevcut statükonun, yeni bir anlayış ve yeni bir yolla ortadan kaldırılması, yeni ufuklar açılması gerektiğine vurgu yapan Siber, kadınların siyasi kültürünün uzlaşı ve empati kültürüne daha yatkın olduğunu, sonuca ulaşmada daha kararlı ve cesur davrandıklarını söyledi.

Halktan gördüğü destekle başarıya ulaşacaklarını kaydeden Siber, tavandan tabana yeniden yapılanma ve kurumsallaşmanın önemine değindi.

Siber’e Girne çarşı ziyaretinde, CTP-BG Genel Sekreteri Kutlay Erk, Girne İlçe Başkanı Erkan Eminağa, MYK üyeleri, Kadın Örgütü Girne İlçe Başkanı Özay Kalyoncu, Gençlik Örgütü üyeleri, Girne milletvekilleri Ömer Kalyoncu, Fazilet Özdenefe, Abbas Sınay, Gazimağusa milletvekili Asım Akansoy, Girne Belediyesi eski Başkanı Sümer Aygın, Esentepe Belediye Başkanı Cemal Erdoğan, Bayındırlık ve Ulaştırma eski Bakanı Salih Usar ve çok sayıda partili eşlik etti.

1422111432.jpg

1422111441.jpg

1422111465.jpg

1422111478.jpg