Siber, 20 Temmuz Özgürlük ve Barış Harekatı’nın 41. Yıldönümü kutlamalarına katılmak için KKTC’ye gelen yabancı parlamenterlerle bir araya geldi.

Siber, sırasıyla, Gana Milletvekili ve Türkiye-Gana Dostluk Gurubu Koordinatörü Alhassan D. Dandaawa, Uganda Milletvekilleri Migadde R. Ndugwa ile İddi I. Sabirye ve İtalyan Senatör Maria Mussini’yi kabul etti.

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, dünyanın farklı yerlerinden insanları KKTC’de görmekten mutluluk duyduğunu belirtti. Siber, KKTC’de kadın erkek eşitliğinin en az olduğu noktanın politika olduğunu ifade etti.

Sibel Siber, yeni alınan kararlarla kadınlara siyasette daha çok yer verilmesi için adım atıldığını vurguladı.

Kıbrıs sorununun kısa sürede çözüleceğini umduklarını belirten Siber, çözüm sonrası ülkenin birçok konuda avantaj kazanacağını söyledi.

Gana Milletvekili ve Türkiye-Gana Dostluk Gurubu Koordinatörü Alhassan D. Dandaawa, Gana’dan KKTC’ye okumaya gelen öğrencilerden ülke hakkında çok şey öğrendiğini belirtti. Dandaawa, KKTC’ye ilk kez geldiğine işaret ederek, kadın bir Meclis başkanıyla karşılaşmaktan mutlu olduğunu söyledi.

Uganda Milletvekilleri Migadde R. Ndugwa ile İddi I. Sabirye de KKTC’yi çok beğendiklerini ve ziyaret edebilmekten mutlu olduklarını kaydetti. Ndugwa ile Sabirye, uzun yıllardır süren müzakerelerin en kısa zamanda olumlu sonuçlanması temennisinde bulundu.