Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı Gazinosu’nda gerçekleşen yemeğe, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Sivil Savunma Teşkilat Başkanı Fatih Yarımbaş ile şehit aileleri katıldı.

Meclis Başkanı Sibel Siber etkinlikte yaptığı konuşmada, çözümle birlikte barışın da gelmesinin, toplumların birbirini anlaması, affetmesi ve saygı duymasının çok önemli olduğuna işaret etti.

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit ise “Maalesef yıllar önce bu ülke hepimiz çok acılar çektik” diyerek bundan sonra böyle acıların yaşanmaması için artık kalıcı barış istediklerini belirtti.

Sivil Savunma Teşkilat Başkanı Fatih Yarımbaş ise konuşmasında “Gerektiğinde vatan, namus ve vazife uğrunda canlarını feda eden şehitlerimizin bizler için neyi ifade ettiğini yeniden ifadeye lüzum görmüyorum. Onların canları pahasına bize bıraktığı değerlere sahip çıkmalıyız” diye konuştu.

Şehit yakını Ahmet Kayıplar da konuşmasında, Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığına teşekkür etti.

Etkinlikte, hafta dolayısıyla hazırlanan film gösterimi de gerçekleştirildi.

SİBER: “ÇÖZÜMLE BİRLİKTE BARIŞIN DA GELMESİ ÖNEMLİ”

Meclis Başkanı Sibel Siber etkinlikte yaptığı konuşmada, şehit ailelerine ithafen “Sizler tarihimizin acılarla dolu geçmişini yüreklerinde en taze şekilde hissedenlersiniz” dedi.

“Sizler en yakınlarını kaybedenlersiniz ve bu kayıp bu halkın bu topraklarda kendi kimliğiyle kendi varlığıyla yaşam bulması içindi” diyen Siber, Kıbrıs Türkünün hiçbir zaman savaş istemediğine vurgu yaptı.

“Toplumsal haklarımıza kimliğimize yapılan saldırıya direnirken canlarını yitirdi şehitlerimiz” diyen Siber, Kıbrıslı Türklerin bundan sonra da savaş istemediğine vurgu yaptı.

“Biz bu ülkemizde barış ve huzur istiyoruz haklarımıza saygı istiyoruz” diyen Siber, şimdi yapılması gerekenin toplumsal yapıyı güçlendirmek, kendi ayakları üzerinde duran bir yapı kurmak olduğunu dile getirdi.

“Devam eden müzakereler ümit ediyoruz ki yıllardan beri hak ettiğimiz çözüme bizi ulaştırır” diyen Siber, çözüm ve barışın iki farklı şey olduğuna işaret etti.

Çözümle birlikte barışın da gelmesinin, toplumların birbirini anlaması, affetmesi ve saygı duymasının çok önemli olduğuna işaret eden Siber, “Barış sağlanmazsa hiçbir çözüm kalıcı olmaz” dedi.

ÖZYİĞİT: “BUNDAN SONRA BÖYLE ACILARIN YAŞANMAMASI İÇİN ARTIK KALICI BARIŞ İSTİYORUZ”

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit ise, şehitlerin bu toprakları vatan yapmak için gözünü kırpmadan canlarını verdiğini anlattı.

“Maalesef yıllar önce bu ülke hepimiz çok acılar çektik. Bu ülke tarihinde eşi görülmemiş şeyler yaşadı ve sizler eşlerinizi yakınlarınızı kaybettiniz” diyen Özyiğit bunlardan ders çıkarılması gerektiğini dile getirdi.

Bundan sonra böyle acıların yaşanmaması, bir daha ülkenin kan, acı gözyaşı ve göçlerle karşılaşmaması için herkese büyük görev düştüğünü dile getiren Özyiğit, “Bizler onun için artık adada kalıcı barış olsun istiyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve ekibinin bir daha aynı acılı günlere dönülmemesi için çözüm ve barışa ulaşmak adına var güçleriyle çalıştığını kaydeden Özyiğit, Akıncı ve ekibine yürekten inandıklarını ve güvendiklerini söyledi.

YARIMBAŞ: “ONLARIN CANLARI PAHASINA BİZE BIRAKTIĞI DEĞERLERE SAHİP ÇIKMALIYIZ”

Sivil Savunma Teşkilat Başkanı Fatih Yarımbaş ise konuşmasında “Gerektiğinde vatan, namus ve vazife uğrunda canlarını feda eden şehitlerimizin bizler için neyi ifade ettiğini yeniden ifadeye lüzum görmüyorum” diye konuştu.

“Onların canları pahasına bize bıraktığı değerlere sahip çıkmalıyız” diyen Yarımbaş bu değerlerin vatan, bayrak ve bağımsızlık olduğunu dile getirdi.

“Onların yakınlarına da sahip çıkmamız gerektiğine inanıyorum” diye konuşan Yarımbaş bugünkü etkinliği bu nedenle düzenlediklerini söyledi.

“Şehitler kendi yaşamlarından bizim yaşamlarımız için vazgeçti. Onlar bir daha dönmeyi düşünmeden cepheye gittiler, onların gidişi şanlı bir gidişti” diyen Yarımbaş şehitlerin huzurunda saygı ve minnetle eğildiğini kaydetti.

KAYIPLAR: “ANAVATANIMIZA VE TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİNE ŞÜKRAN DUYUYORUZ”

Şehit yakını Ahmet Kayıplar ise konuşmasında,  Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığına teşekkür etti.

“Bizler şehit aileleri olarak anavatanımıza ve Türk Silahlı Kuvvetlerine varoluş mücadelemizde her zaman yanımızda oldukları için şükran duyuyoruz” diyen Kayıplar, bundan böyle savaşların yaşanmaması, hiçbir çocuğun babasız, hiçbir kadının eşsiz, anne babanın evlatsız kalmaması dileğinde bulundu.