Meclis Başkanı ve CTP-BG Cumhurbaşkanı adayı Dr. Sibel Siber, çocukluğunun köylerde geçtiğini ve dedelerinin çiftçi olduğunu belirterek çiftçileri yakından tanıdığını söyledi. Siber, hayatını topraktan kazanan insanlar için toprağın önemine vurgu yaparak 1974 öncesi gettolarda yaşadığı dönemlerde Kıbrıslı Türklerin, toprağına sahip çıktığını ve o zor şartlarda bile toprağını elden çıkarmadığını söyledi. Güneyden göç eden insanlarımızın bir kısmının halen eşdeğer mağduru olduğunu belirten Siber, eşdeğer sorunun gecikmiş adalet olsa da mutlaka çözüleceğini söyledi. Taşınmaz Mal Komisyonu'nun daha işlevsel hale gelmesinin önemine değinen Siber, yapılacak bir düzenleme ile Kıbrıslı Türklerin de müracaatının sağlanacağını söyledi. Siber, özellikle takasın devreye girmesinin birçok eşdeğer mağdurunun mağduriyetini gidereceğine vurgu yaptı. Eşdeğer mağdurlarının yıllarca uğradıkları haksızlığın giderilmesi gerektiğini belirten Siber, bu konuda yasal düzenlemeye ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Cumhurbaşkanlığı makamının bu mağduriyetin giderilmesi için öncü olacağını vurgulayan Siber, bu konuda daha önce yapılan çalışmaları da dikkate alarak çözüm üretileceğini söyledi. Siber, Kıbrıs Türk Çiftçiler Birliği, Mülteci Hakları Derneği ve Lefkoşa’daki Bandabuliya’yı ziyaret etti. Siber ayrıca Doğancı’da halk toplantısına katıldı. Bölge insanı tarafından coşkuyla karşılanan Siber, üretim ve çiftçinin sorunlarını dinleyerek üretime dair görüşlerini paylaştı.

PLANLI VE PROGRAMLI BİR YAPIYA KAVUŞACAĞIZ

Siber, Kıbrıs’ın kuzeyi ile güneyi arasında mülkiyet problemi olduğunu ve bu problemin çözümü için Kıbrıs sorununun çözüme kavuşması gerektiğini belirtti. Daha planlı ve programlı bir yaşama geçilebilmesi adına yapacak çok işleri olduğunu kaydeden Siber, tüm halkı kucaklayan bir lider olacağını ifade etti. Çiftçiler Birliği’nde yaptığı konuşmada Siber, çiftçinin ekmeğini topraktan kazandığını toprağın ne denli büyük önemi olduğunu bildiğini söyledi. Kıbrıs sorununun çözülmesi durumunda planlı ve programlı bir yapıya kavuşulacağını anlatan Siber, izolasyon ve ambargoyla mücadele eden, topluma liderlik yapan, katılımcı bir cumhurbaşkanı olacağını açıkladı.

SİYASETİMİZİN ODAĞINDA İNSAN VAR

Mülteci Hakları Derneği’nde hayata geçireceği projeleri aktaran Siber, 19 Nisan’da yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanmaları halinde birçok projeyi hayata geçireceklerini ve bu projelerin hepsinin tamamen insan odaklı projeler olacağını ifade etti. Mevcut cumhurbaşkanının kendisine yönelik “Bu makam icraat makamı değil” sözlerini eleştiren Siber, “Her makam icraat makamıdır” dedi. İnsan haklarına yönelik çalışan kişileri gördükçe gururlandığını aktaran Siber, bu konuda kendini geliştirmiş insanlardan toplumun faydalanması gerektiğini belirtti.

SİBER’İ BAĞIRLARINA BASTILAR

Cumhurbaşkanlığı seçim ziyaretleri kapsamında Lefkoşa’da bulunan Bandabuliya’yı da ziyaret eden Siber büyük bir ilgi karşılaştı. Bandabuliya’da gerçekleştirilen Yaşlılar Haftası etkinliği nedeniyle orada bulunan bazı vatandaşlar, CTP-BG adayı Dr. Sibel Siber’i adeta bağırlarına bastı. Siber, kendisiyle fotoğraf çekmek isteyen vatandaşları kırmadı. 

sibel-siber---ciftciler-birligi---multeciler-dernegi-bandabulya-(1).jpg

sibel-siber---ciftciler-birligi---multeciler-dernegi-bandabulya-(2).jpg

sibel-siber---ciftciler-birligi---multeciler-dernegi-bandabulya-(3).jpg

sibel-siber---ciftciler-birligi---multeciler-dernegi-bandabulya-(4).jpg

sibel-siber---ciftciler-birligi---multeciler-dernegi-bandabulya-(5).jpg

sibel-siber---ciftciler-birligi---multeciler-dernegi-bandabulya-(8).jpg

sibel-siber---ciftciler-birligi---multeciler-dernegi-bandabulya-(11).jpg

sibel-siber---ciftciler-birligi---multeciler-dernegi-bandabulya-(12).jpg