Cumhuriyetçi Türk Partisi – Birleşik Güçler (CTP-BG) Cumhurbaşkanı adayı, Meclis Başkanı Sibel Siber, seçimi kazanmak için değil, Kıbrıs Türk halkının ve gençlerin göç etmesini engellemek, geleceği yeniden kazanmak için aday olduğunu vurguladı.

Siber, “seçim kazanmak” üzerine kurulan siyasetin kırk yıldır ülkeye birçok şey kaybettirdiğini savunarak, Kıbrıs Türk halkının kendi kimliğiyle dünyada hak ettiği yeri almasını sağlamak için çalışacağını kaydetti.

CTP-BG Cumhurbaşkanı adayı Sibel Siber seçim ziyaretleri çerçevesinde dün Alaniçi, Mormenekşe ve Çayönü köylerini ziyaret ederek, vatandaşlara adaylığıyla ilgili bilgi verdi.

Siber’e köy ziyaretleri esnasında CTP-BG Gazimağusa İlçe Başkanı, milletvekili Erkut Şahali, Gazimağusa milletvekili İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı Teberrüken Uluçay, Gazimağusa milletvekilleri Ferdi Sabit Soyer, Arif Albayrak ve üst düzey parti yetkilileri ile partililer eşlik etti.

Sibel Siber ziyaretlerde yaptığı konuşmada, Kıbrıs Türk halkının geçmişte varoluş mücadelesi verdiğini ve bu mücadelenin halen sürdüğünü belirterek, Kıbrıs Türk halkının dünyanın bir parçası olarak, kendi kimliğiyle dünyada yer almasını sağlama amacında olduklarını ifade etti.

Siber, müzakere masasının bunun için çok önemli olduğuna vurgu yaparak, masada etkin ve güçlü olmak gerektiğini kaydetti, “dünyanın anladığı dili kullanmak, ortak akıl ile hareket etmek, toplumun sesi olmak, her görüşe değer vermek, masalar kurarak Kıbrıs konusunda deneyimi olan siyasetçiler, diplomatlar ve akademik kadrolardan oluşacak ekiplerle müzakerelerde başarılı olmak” için aday olduğunu söyledi.

Kıbrıs Türk toplumunun uluslararası alanda sesini duyurmak ve halkı görünür kılmak gerektiğini anlatan Siber, ayrıca gençlerin göç etmemesi için aday olduğunu belirtti.

Eleştirilere de cevap veren Siber, “Şimdiki Cumhurbaşkanı gittiği yerlerde ‘O bayan nereden biliyor?’ diye soruyor. Ben aynı zamanda Meclis Başkanı’yım. Görüşmelerdeki bütün tutanaklar bize geliyor ve biz de bu tutanakları inceliyoruz. Masada toprak konusu konuşulmadı. Kıbrıs sorunu altı başlıktan oluşuyor ve masada konuşulmayan tek konu toprak olmasına rağmen köy isimleri vererek halkı korkutuyor” dedi.

“Ben tecrübeliyim” söylemlerine de değinen Siber, “Tecrübe, makam talep etmek için gerekçe olamaz. Eğer bir tecrübe önemli ise, bir sonraki nesle aktarılması halinde anlamlı olur” diye konuştu, uzlaşı ile içteki ve dıştaki sorunlara çözüm bulmak için aday olduğunu belirtti.

Siber, “Halkımız değişimi gerçekleştirecek ve hep birlikte, ekip ruhuyla çözüm odaklı çalışmalarımızla daha güzel günlere ulaşacağız” dedi.

1422880569.jpg

1422880570.jpg

1422880536.jpg

1422880537.jpg

1422880566.jpg

1422880567.jpg

1422880568.jpg