CTP Girne İlçesi dün akşam Dome Otel’de düzenlediği etkinlikte Girneli partilileri ve destekçileri bir araya getirdi. 19 Nisan Cumhurbaşkanlığı seçimlerine bir hafta kala moral depolanan gecede Meclis Başkanı ve CTP-BG Cumhurbaşkanı adayı Dr. Sibel Siber, 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ve Genel Başkan Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ile parti üst düzey yöneticileri de yer alarak katılımcılara seslendi. Girne İlçe Başkanı Erkan Eminağa’nın konuşması salondakilere duygusal anlat yaşattı. CTP ruhunun bu son haftada yükseltilmesine vurgu yapılan konuşmalarda cumhurbaşkanlığı makamının çözümün anahtarı olduğu ve bu anahtarın CTP’de olması gerektiği vurgulandı. Kıbrıs sorunundan kurtulmak için vizyonu, ekibi, örgütü olan CTP’nin halkın önünü açmak için yapacağı çok iş olduğu belirtildi. Barış adına atılan her adımın altında CTP’nin imzası olduğu, çözümün CTP’nin adayı Sibel Siber ile geleceği ifade edildi.

SİBER: GÜÇLÜ EKİPLERİMİZLE ÇÖZECEĞİZ

Meclis Başkanı ve CTP-BG Cumhurbaşkanı adayı Dr. Sibel Siber bir hafta sonra gerçekleştirilecek seçimin geleceğin, barışın, çözümün, yeni bir anlayışın seçimi olacağını kaydetti. Siber, “Ekibi olan, tecrübesi olan, bugüne kadarki bütün barış ve çözüm konularında imzası olan bir partiyiz biz. Bu seçim köhne bir zihniyetle yeni bakış arasında olacak. Bu seçim zamana oynayan siyasetle çözüm odaklı siyaset arasında olacak. Bu seçim kendilerini vazgeçilmez olarak görenlerle makamları amaç değil araç olarak görenler arasında olacak. Biz inanırız, güçlü ekiplerimizle çözeceğiz. Farkı ortaya koyacağız. Kıbrıslı Türklerin ve kurumlarının itibarını yükseleceğiz” dedi.

sibel-siber---girne-bulusma-(4).jpg

YORGANCIOĞLU: ANAHTAR CUMHURBAŞKANLIĞI MAKAMI!

Genel Başkan ve Başbakan Özkan Yorgancıoğlu da yaptığı konuşmada bu seçimin ülkenin geleceğiyle ilgili kaderini belirleyecek bir seçim olduğunu çünkü CTP’nin bu ülkede demokrasiyi, halkın yaşam kalitesini geliştirmeyi amaçlama yanında Kıbrıs sorununu çözme gibi bir hedefi olduğunu söyledi. “Kıbrıs sorununun çözümü konusunda anahtar cumhurbaşkanlığı makamıdır. Bu makamda kuruluş ilkeleri çözüm, barış olan ve bu uğurda büyük mücadeleler vermiş olan CTP 'li bir anlayışın olması önemli bir konudur” diyen Yorgancıoğlu, bu sorunun artık yeterince sürüncemede kaldığına ve artık çözülmesi gerektiğine vurgu yaptı. Yorgancıoğlu, “Bu nedenle adayımız Sibel Siber’in birinci turdan kazanması için var gücümüzle çalışmalıyız” dedi.

sibel-siber---girne-bulusma-(5).jpg

TALAT:  SİBER İLE COZUMUN ONU AÇILACAK

Girne buluşmasına katılan 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat da yaptığı konuşmada Eroğlu’nun güven vermediğini ve  birinci turdan teslim olacak gibi göründüğünü söyledi. “Bunu bir dilek, bir temenni olarak söylemiyorum bu gerçek bir görüntüdür" diyen Talat, CTP’nin bu dönemde çok büyük görevleri olduğunu söyledi. Talat, “Bu seçimde Siber'i seçerek  çözümün önünü açacağız . Beş yıl zaten kaybettik bundan sonra kaybedilecek beş yıl yirmi beş yıl gibi hissedilir. Derviş Eroğlu cumhurbaşkanı olduğu sürece Kıbrıs sorununun çözümü mümkün değildir” dedi.

sibel-siber---girne-bulusma-(6).jpg

EMİNAĞA: AYAKTAYIZ VE BİR BÜTÜNÜZ!

Girne İlçe Başkanı Erkan Eminağa yaptığı konuşmayla duygusal anların yaşanmasına neden oldu. Eminağa, örgütlü gücün karşısında kimsenin duramayacağını, bu seçimleri almak için CTP’nin gölgesinin bile yeteceğini söyledi. Eminağa, “Herkes istediğini söylesin, biz yolumuza bakarız. Biz ayaktayız ve bir bütünüz” dedi. Değişime sekiz gün kaldığını vurgulayan Eminağa, partililerin bu son haftayı daha sıkı çalışarak geçirmesini istedi. Eminağa, “Ben inanıyorum ki Hatice Kayasal teyzemiz ve Nurten Yüksel kardeşim bizleri yukardan bir yerden izliyor. Onların devrimci ruhu ışığımız olmaya devam edecek” dedi.

sibel-siber---girne-bulusma-(2).jpg

sibel-siber---girne-bulusma-(7).jpg

sibel-siber---girne-bulusma-(8).jpg

sibel-siber---girne-bulusma-(9).jpg