Orgeneral Abdullah Recep kabulde yaptığı konuşmada, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı’nın adaya gelen huzur ve güvenliğin bir simgesi olduğunu belirterek, 41 yıldır bunun bahtiyarlığını yaşadıklarını kaydetti.

Recep, “Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (adadaki) barış ve huzur ortamının temel güvenlik bacaklarından bir tanesi olmaya devem edeceğini, dün olduğu gibi bundan sonra da başarıyla ve onurla kendisi için çok özel bir görev olarak sürdüreceğini huzurlarınızda ifade etmek istiyorum” dedi.

Türkiye Genel Kurmay Başkanı’nın iyi dileklerini ve Kıbrıs Türkü’ne olan sevgisini ileten Orgeneral Abdullah Recep, Kıbrıs’ta şehit düşenlere rahmet diledi, gazilere minnetlerini sundu.

SİBER

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber ise, 1963 ile 1974 yılları arasında Kıbrıslı Türklerin yaşadıklarının “en temel insan haklarına tecavüz” olduğunu kaydetti.

Kıbrıs sorununun çözümüne yönelik müzakereler de değinen Sibel, “Güvenli bir çözüm v kendimizi güven içerisinde hissetmek çok önemlidir. Çünkü insan sevgi ve güvene muhtaçtır. Bunlardan biri eksikse, bu insanın yaşamı huzurlu olmaz. Bu toplumlar için de öyledir” dedi.

Siber, Kıbrıslı Türklerin adada iki halkın yararına olacak şekilde bir çözümü ve uluslararası hukukun bir parçası olmayı arzuladığını söyledi.

Orgeneral Abdullah Recep’e Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri (KTBK) Komutanı Korgeneral İsmail Serdar Savaş’ın eşlik ettiği kabulde ziyaretin anısına karşılıklı hediyeler verildi.