Meclis Başkanı Siber, Türkiye- Kıbrıs Türk Cumhuriyeti İş Birliği Cemiyeti Genel Başkanı Rüşat Aydoğan ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Meclis’ten yapılan açıklamaya göre, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber kabulde, sivil toplum örgütlerinin iş ve sosyal yaşamda iş birliği yapmalarının önemine vurgu yaparak, Anadolu’nun çeşitli bölgelerinden gelen farklı meslek gruplarının temsilcileriyle görüşmekten memnuniyet duyduğunu belirtti.

Kıbrıs Türk halkının bugünlere büyük mücadeleler vererek geldiği ve bugünlerde de bu mücadeleyi veren liderlerin ölüm yıldönümleri olduğunu belirten Siber, bu kapsamda başta Miili Mücadele Lideri Dr. Fazıl Küçük, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş olmak üzere halkın mücadelesini saygıyla andıklarını ifade etti.

Siber, halkın geçmişte yaşanan acıları bir kez daha yaşamayı arzulamadığını da ifade ederek, şu an sürmekte olan müzakerelerde halkın ortak beklentisinin; “kendi kimliği ile dünyadaki yerini almak” olduğunu söyledi.

“HALKIN ÇÖZÜM İRADESİ YÜKSEK”

Tüm sorunların uzlaşıyla çözülebileceği ancak bunun için tüm uzlaşmazlıklar için geçerli olan karşılıklı haklara saygı gösterilmesinin olmazsa olmaz olduğuna vurgu yapan Siber, siyasi eşitlik, iki toplumluluk , iki bölgelilik esaslarında güvenli ve yaşayabilir bir çözüm için Kıbrıs Türk halkının iradesinin yüksek olduğunu kaydetti.

Siber, tarihi ve kültürel zenginliklere sahip çok güzel bir ülkede yaşadıklarını da ifade ederek, konuk heyetin ülkeden olumlu izlenimlerle ayrılacakları ve  dönünce bunları anlatacaklarına olan inancını belirtti.

AYDOĞAN: “EN BÜYÜK ARZUMUZ KIBRIS TÜRKÜ’NÜN MUTLU VE ÖZGÜR YAŞAMASI”

Türkiye- Kıbrıs Türk Cumhuriyeti İş Birliği Cemiyeti Genel Başkanı Rüşat Aydoğan ise  Meclis Başkanı Sibel Siber’e görevinde başarılar dileyerek, tıp mesleği ile siyasi yaşamında kaydettiği başarılar nedeniyle kutladı.

KKTC’ye Kıbrıs Türk halkının iki büyük liderleri Dr.Fazıl Küçük ile Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın ölüm yıldönümü programlarına katılmak ve çeşitli temaslarda bulunmak için geldiklerini belirten Aydoğan, Türkiye’nin her zaman Kıbrıs Türkü’nün yanında olacağını kaydetti.

Aydoğan, büyük arzularının; “Kıbrıs Türkü’nün mutlu ve özgürce yaşaması” olduğunu da ifade etti.