Cumhuriyetçi Türk Partisi – Birleşik Güçler (CTP-BG) Cumhurbaşkanı adayı Dr. Sibel Siber, cumhurbaşkanının bir siyasi parti başkanı gibi değil, tüm halkın özümsediği bir lider olması gerektiğini söyledi. Siber, ellerinde haritalarla köy köy gezip halkı korkutmaya çalışanların yürüttüğü siyasetin modasının artık geçtiğini ifade etti.

CTP-BG Cumhurbaşkanı adayı Dr. Sibel Siber, dün Akdoğan halkıyla buluşarak adaylığıyla ilgili bilgi verdi. Konferans salonunda düzenlenen etkinlikte Akdoğan halkının yoğun katılımı dikkat çekti. Cumhurbaşkanı adayı Sibel Siber’in Akdoğan halkını bilgilendirdiği toplantıya Akdoğan Belediye Başkanı Ahmet Latif, Mağusa İlçe Başkanı ve milletvekili Erkut Şahali, Mağusa milletvekilleri Ferdi Sabit Soyer ve Asım Akansoy, Mağusa Belediyesi eski Başkanı Oktay Kayalp, MYK Üyesi Ali Gulle ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Sonay Adem de katıldı. Siber, Cumhurbaşkanlığı makamının çok önemli bir kurumun başı olduğuna dikkat çeken bu makamdaki kişinin halkın güvenini kazanmış bir kişi olmasının önemine vurgu yaptı. Uzun yıllar içinde gerek mesleki yaşamında, gerekse siyasi kariyerinde, başbakanlık dönemi ve Meclis Başkanlığı döneminde halktaki oluşacak güven duygusunun bilinciyle görev yaptığını belirten Siber, halkı tarafından güven duyulan bir Cumhurbakanı’nın gerek içte gerekse uluslararası alanda itibarı ve gücünün yüksek olacağını kaydetti.

ELLERİNDE HARİTALARLA HALKI KORKUTUYORLAR

CTP-BG Cumhurbaşkanı adayı Dr. Sibel Siber, son günlerde bazı kesimlerin ellerinde haritalarla sınır köylerini gezip, insanları “köyünüz verilecek” diye korkuttuğunu ifade etti. Kıbrıs Türk halkının geçmişte çok travma yaşadığını dile getiren Siber, ellerinde haritalarla gezen bu insanların halkta yeni bir travmaya yol açmaya çalıştıklarını belirtti. “Geçmişinde göç ve göçmenlik olan halkımızı yeni bir belirsizliğe ve umutsuzluğa sürüklemeye kimsenin hakkı yoktur” diyen Siber sözlerini şöyle sürdürdü:

“Biz özgüveni yüksek, aidiyeti güçlü, birbirini seven ve kucaklayan bir halkız. Duygularımızla oynamaya kimsenin hakkı yoktur ve bu tür siyasete Kıbrıs Türk halkının artık prim vermeyeceğini biliyoruz. Bu siyasetin modası geçti. Halen müzakere masasında “toprak” konusu görüşülmedi ve boş yere halkımızın kafası bulandırılmaya çalışıyor.”

KRİZİN ÇÖZÜM YERİ MASADIR

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in masayı terk ettiğine de değinen Sibel Siber, bir kriz varsa bunun çözüm yerinin yine müzakere masası olduğunu söyledi. Masadan kalkarak hiçbir sorunun çözülemeyeceğine dikkat çeken Siber, buna rağmen uluslararası toplumun Rumlara masaya dönmeleri konusunda hiçbir baskı uygulamadığına dikkat çekti. Bu konuda toplum lideri olarak uluslararası tanınmışlığı olan Cumhurbaşkanı’nın uluslararası alanda daha etkin bir rol oynaması gerektiğini belirtti.

ÇÖZÜMLE YAŞAM KALİTEMİZ ARTACAK

Siber, Kıbrıs’ta iki bölgeli, iki toplumlu, eşit haklara sahip federal bir çözüme ulaşılması halinde,  uluslararası toplumun bir parçası olacağımızı ve bunun halkın yaşam kalitesine olumlu yansıyacağını ifade etti. Hem kalıcı barış için, hem de kendi kimliğimizle uluslararası toplumun parçası olmak için Kıbrıs Türk halkının haklarını koruyan bir çözümü arzu ettiklerini belirten Siber, ambargo ve izolasyonların kalkmasıyla birlikte ekonominin güçlenip, göçlerin azalacağını, yurt dışındaki çocuklarımızın ülkemize geri gelmesinin tüm anne babaların ortak arzusu olduğunu söyledi.

HAK VE ADALET DUYGUSU

Cumhurbaşkanı’nın müzakerecilik görevinin yanı sıra içe dönük projelere de imza atabileceğini anlatan Siber, Kamu Hizmeti Komisyonu’nun Cumhurbaşkanlığı’na bağlı olduğunu ve şu anda bu kuruma maalesef güven duyulmadığını belirtti. Herkese aynı yakınlıkta durabilmek ve halka “Benim Cumhurbaşkanım” duygusunu yaşatabilmek çok önemli. Siber, cumhurbaşkanının bir siyasi parti lideri gibi davrandığı sürece halkı kucaklayabilmesinin mümkün olamayacağını belirtti. Siber ayrıca halkımızın günlük yaşamını etkileyecek birçok projenin Cumhurbaşkanlığında yürütülebileceğini, özellikle çevre, kadın, gençlik konularında çalışma grupları oluşturulup güzel işler yapılacağını kaydetti. Siber son olarak, 2015 yılının daha güzel bir yıl olması temennisi ve inancıyla Akdoğan halkının yeni yılını kutladı.