Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Türkiye’de yaşanan terör olayları dikkate alındığında, güvenlikle ilgili yasaların düzenlenmesinin büyük önem arz ettiğini söyledi.

Siber, Polis Örgütü’nün 52. kuruluş yıldönümü nedeniyle devlet ve hükümet yetkililerine ziyaretlerde bulunan Polis Genel Müdürü Süleyman Manavoğlu ve polis müdürlerini kabul etti.

Cumhuriyet Meclisi Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre Siber kabulde, Polis Örgütü’nün 52. kuruluş yıldönümünü kutladı; insanın kendini huzurlu ve güvende hissetmesinin yaşam kalitesine olumlu yansıdığını belirtti.

Siber, güvenlik ile ilgili yasalarda eksiklik olduğunu bildiklerini, yasamanın bu konuda çalışmalar yürütmesinin önemli olduğunu söyledi.

Komitelerin gündeminin yoğunluğuna dikkat çeken Siber, bir bütün olarak dayanışma içerisinde elbirliği ile yasaların hayat bulması için çalışacaklarını ifade etti.

Bir çok nedenden dolayı hızlı ilerleyemeyen bir yapı olduğuna dikkati çeken Siber, bu yapıyı bir an önce daha verimli daha aktif olmak için motive olunması gerektiğini vurguladı.

Siber, “Bu konuda kendi özeleştirimizi de yaparak öncelikle halkımızın yaşamını pozitif etkileyecek yasaları ele almalıyız. Özellikle Türkiye’de son yaşanan terör olaylarını da dikkate aldığımızda bu konu çok ayrı bir önem taşıyor” dedi.

MANAVOĞLU

Polis Genel Müdürü Süleyman Manavoğlu da, polis örgütünün halkın huzurunu sağlamak ve güvenliğini temin etmek için  zaman mefhumu gözetmeksizin 24 saat görev yaptığını anımsattı.

Polisin yetkisini yasalardan, gücünü halktan aldığını ifade eden Manavoğlu, özellikle örgütlü suçlar ile ilgili bir takım yasal eksiklikler bulunduğunu belirterek bu durumun polisin etkin görev yapmasına engel teşkil ettiğini söyledi.

Meclis ve Başbakanlığa gönderilen güvenliğin daha sağlıklı yürütülebilmesi için hazırlanan yasa tasarılarının bir an önce hayata geçmesini temenni eden Manavoğlu, kabulden dolayı Siber’e teşekkür etti.