Cumhuriyetçi Türk Partisi – Birleşik Güçler (CTP-BG) Cumhurbaşkanı adayı Dr. Sibel Siber yıllardır yürütülen yanlış politikaların Kıbrıslı Türklerde hak ve adalet duygusunu zedelediğini söyledi. Bunun özellikle gençlerde güvensizlik yaratarak göçlere yol açtığını ama artık değişimin gerçekleşeceğini vurguladı.

Bu seçimle çok şeyin değişeceğini vurgulayan Siber, sadece seçim kazanmayı hedefleyen halk yararına olmayan bu siyaset anlayışının kaybedeceğini, çünkü halkımızın bu konuda kararlı olduğuna inandığını belirtti. Kıbrıs Türk halkının özgüvenini zedeleyen ve sistemsizliğin yarattığı bu durumu beceriksizlik ve tembellikle özdeşleştiren bu yapının kaderimiz olmadığını söyleyen Siber, “Biz bu değiliz! İçte ve dışta özgüvenimizi kazanacağız" dedi.

CTP-BG Cumhurbaşkanı adayı Dr. Sibel Siber, Serdarlı Belediye Başkanı Salih Bayraktar’ın ev sahipliğinde Serdarlı köyünü ziyaret ederek bölge halkına adaylığı ve projeleri hakkında bilgi verdi. Siber’e Serdarlı ziyareti esnasında İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı Teberrüken Uluçay, Güzelyurt milletvekili Armağan Candan, Gazimağusa milletvekili Ferdi Sabit Soyer, Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Sonay Adem, Gazimağusa Belediyesi eski Başkanı Oktay Kayalp, Mağusa İlçe Başkanı ve Gazimağusa milletvekili Erkut Şahali ve MYK üyeleri eşlik etti.

MAKAMLAR HİZMET İÇİNDİR

Göçlerin en büyük nedenlerinden birisinin hak ve adalet ilkesine uyulmadığı için yaşandığını dile getiren Dr. Sibel Siber, toplumda çok büyük travmalar yaratıldığına dikkat çekti. Kamu Hizmeti Komisyonu gibi bir önemli kurumun, halkın güvenini sarsan uygulamalarla hem kuruma hem devlete olan güvensizlik duygusunu derinleştirdiğini vurguladı. Kısa bir dönem başbakanlık görevi yürüttüğünü hatırlatan Siber, bu görev esnasında halk için orda oldukları bilinciyle ve sorumluluğuyla hareket ettiklerini, şeffaf ve temiz bir siyaset yürüttüklerini belirtti. Makamların halka hizmet için araç olduğunu ve bu makamların vazgeçilmez olarak görülmesinin de güven kaybına neden olduğunu söyledi. Siber, seçilmişlerin halkın iradesiyle orda olduğunu, toplum liderinin de gücünü halktan aldığının unutulmaması gerektiğini söyledi.

ULUSLARARASI İLİŞKİLERE ÖNEM VEREN BİR CUMHURBAŞKANI

Cumhurbaşkanı adayı Dr. Sibel Siber, uluslararası ilişkiler konusunda daha proaktif politikalar izlenmesi gerektiğini belirtti. Siber, uluslararası ilişkilere önem veren bir cumhurbaşkanı ile Kıbrıs sorununda Kıbrıs Türk halkı lehine daha pozitif bir ivme yakalanacağını söyledi. Siber, Meclis başkanlığı döneminde bu konuda yaptığı çalışmaları anlattı. Dünya Parlamentolar Birliği Başkanı’ndan ve İngiliz Milletler Topluluğu Parlamentoları Genel Sekreteri’nden randevu talep edip kendi makamlarında milletvekilleri ile birlikte görüşme gerçekleştirdiklerini anlatan Siber, uluslararası alanda girişim yapmanın önemine vurgu yaptı. Yine İngiliz Lordlar kamarasında “Kıbrıs sorunu” ve “Kıbrıs’ta Kadın” konulu iki konuşma gerçekleştirdiğini söyledi. Meclis Başkanlığı tarafından bu tür görüşmelerin ilk kez gerçekleştirildiğinin altını çizen Siber, cumhurbaşkanlığında, konusunda uzman akademisyenler, diplomatlar ve siyasilerden oluşan güçlü bir ekip ve ortak akıl ile müzakerelerin yürütülmesinin önemi üzerinde durdu.  Siber, çözüm odaklı, uzlaşı kültürü ve barış diliyle siyaset yürütülmesi gerektiğine de vurgu yaparak, “Kendinizi ne kadar anlatırsanız sizi o kadar anlarlar” dedi.

BAYRAKTAR:  "YENİDEN İLKLERE İMZA ATMA ZAMANI!"

CTP-BG Cumhurbaşkanı adayı Dr. Sibel Siber’in ardından söz alan Serdarlı Belediye Başkanı Salih Bayraktar, 2010 yılından bugüne kadar olan süreçte cumhurbaşkanlığı makamının önemini yeniden anladıklarını belirtti. Yeniden ilklere imza atıp Kıbrıs’a barış getirmenin tam zamanı olduğunu ifade eden Bayraktar, Sibel Siber’in adının Kıbrıs Türk siyasetinde ilkleri temsil eden bir isim olduğunu vurguladı. Bayraktar, “Sibel Siber’in siyasete yarattığı farklılık ve güven, iş odaklı,  iş bitirici siyaset anlayışı, sadece partilileri değil herkesi kucaklayıcı tavrı, siyasete kadın eli değmesiyle neler olacağını gösterdi” dedi.