Özlem Güran

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber ile Başbakan Hüseyin Özgürgün 18. Uluslararası Çocuk Festivaline katılmak için değişik ülkelerden KKTC’ye gelen konuk çocukları kabul etti.

Romanya, Polonya Kırgızistan, Litvanya, Macaristan ve Türkiye ile Londra Türk okullarından gelen çocuk ve liderlerinden oluşan heyete, Siber ve Özgürgün’e yaptıkları ziyaretlerde, Festivale ev sahipliği yapacak olan 23 Nisan İlkokulu’ndan bir heyet ile Okul Müdürü  ve Festival Komitesi Başkanı Osman Fırat da eşlik etti.

Organizasyonun ev sahipliğini yapan 23 Nisan İlkokulu’nun Müdürü Osman Fırat, ziyaretlerde yaptığı konuşmalarda, Atatürk’ün çocukların gelecek olduğunu, barış olduğunu daha o zamanlarda görerek dünya lideri olduğunu bir kez daha bütün dünyaya ispatlamış odluğunu söyledi. Fırat, Atatürk’ün geleceğin barışının çocuklarla kurulacağını bilerek ve hissederek dünyadaki tek çocuk bayramını çocuklara armağan ettiğini belirtti.

1461236380.jpg

SİBER

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Siber, konuk çocukları kabulünde, çocukları aralarından görmekten çok mutlu olduklarını kaydetti.

Siber, çocukların KKTC’de güzel arkadaşlıklar kurarak ülkelerine güzel anılarla dönmelerini ve burada geçirdikleri günleri hep hatırlamalarını diledi.

1461236368.jpg

ÖZGÜRGÜN

Başbakan Hüseyin Özgürgün de kabulünde, “Bu kadar güzel çocuğu bir arada görmekten duygulandım” dedi ve çocukların milli  kıyafetleri içerisinde çok hoş göründüklerini kaydetti.

Özgürgün, bir çok ülkeden çocuğun  KKTC’de bir araya  gelmesinin  ve birkaç mutlu gün geçirmesinin kendilerini de mutlu ettiğini söyledi.

Başbakan Özgürgün, Atatürk’ün 1920 yılında TBMM’nin kuruluşunu çocuklarla birlikte düşünmesinin çok önemli bir mesaj olduğunu da vurguladı ve Ulu Önder Atatürk’ün insan haklarını,  geleceği, barışı çocukların kuracağı düşüncesinden hareket ettiğini kaydetti.

1461236356.jpg