Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber bu sabah, İş Kadınları Derneği Başkanı Semral Erel ve Yönetim Kurulu üyelerini kabul etti.

Meclisten yapılan açıklamaya göre, Erel, kabulde yaptığı konuşmada, İş Kadınları Derneği olarak kendini yetiştiren ve geliştiren birçok başarılı kadının iş yaşamında yerlerini aldıklarını, dernek olarak bu girişimci kadınların iş yaşamlarını konu alan "Girişimci Kadınlar Başarı Öyküleri-1" adlı bir kitap yayımladıklarını belirtti. Ayrıca İş Kadınları Derneği olarak "2015 Girişimcilik Anketi" de yaptıklarını ve sonuçlarını da Cumhuriyet Meclisi Başkanı'na sunduklarını söyledi.

Erel, 2011 yılından beri Dernek olarak "Yılın Kadın Girişimcileri" ödüllerini verdiklerini ve bu ödülleri verirken ekonomide var olan kadını güçlendirmek, girişimciliği teşvik etmek, kadının kültürel ve ekonomik açıdan ilerlemesini sağlamak ve ülke kalkınmasında katkıları olan başarılı kadın girişimcileri kamu oyuna taşıyarak hem takdir, hem onore etmek, hem de motivasyonlarını artırarak cesaretlendirmeyi amaçladıklarını ifade etti.

SİBER

Meclis Başkanı Sibel Siber ise, ülke kadınlarının her geçen gün ekonomik yaşam içerisinde etkin bir konumda yer aldığını, hem özelde hem de kamuda yönetici kadrolarında verimliliği ve üretimi artırma yönünde başarılı olunduğunu belirtti.

Siber, köylerden kentlere kadar her kadının verimliliğe ve üretime verdiği önemin yansımalarının hissedilir bir düzeyde olduğunu; kültür, sanat, el işi, iş yaşamı ve birçok alanda başarılı kadınları görmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Siber, İş Kadınları Derneği'nin bu süreçte yapmış olduğu katkılar nedeniyle Başkan Semral Erel'e ve dernek yönetimine teşekkür ederek başarılar diledi.