Meclisten yapılan açıklamaya göre, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Dr. Sibel Siber,  Ekonomi Gazetecileri Derneği'nin (EGD) davetlisi olarak Ekonomi gazetecileriyle iş dünyası temsilcilerinin buluştuğu etkinliğe katıldı.

Etkinlikte, Türkiye’de ekonomi gazeteciliğine katkı koyanlara, vefa ve onur plaketleri verildi.

EGD'nin, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM)'nin İstanbul Yenibosna'daki Dış Ticaret Kompleksi'nde düzenlediği etkinlikte yaptığı konuşmada Dr. Siber, Ekonomi gazetecileriyle iş insanlarının bu tür organizasyonlarda bir araya gelmesinin önemine vurgu yaptı.

Siber, “ Bu tür etkinliklerin ekonomi dünyasına olumlu katkı sağladığı kesin. Ama aynı zamanda bu buluşmalar, dostluk, kardeşlik, dayanışma için de önemli ve buna her zaman ihtiyacımız var” dedi.

Vefa duygusunun önemli olduğunu ifade eden Siber, bu duyguyu yaşatmak gerektiğini, her alanda her platformda emeği geçenlerin unutulmaması gerektiğini söyledi. Siber “İnsanlar arasında vefa duygusu çok önemli. Bu duyguyu yaşatmak gerek. Bu duyguyu her alanda, her platformda tekrarlamak gerek. Çünkü emek verenlerin yıllar sonra hatırlanması, unutulmaması onları ayrı mutlu eder, ayrı onurlandırır" ifadelerini kullandı.

TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, her yılın sonunda iş dünyası, siyaset dünyası, ekonomi basınının bu organizasyon sayesinde bu çatı altında bir araya geldiğini belirterek, "Bu atmosferde yapmış olduğumuz sinerji, fikir birliği, özellikle 2015 değerlendirmesi, 2016'dan neler beklendiği yolunda bizlere önemli ipuçları veriyor." dedi. EGD Başkanı Celal Toprak da  10 yıldır sürdürülen bu etkinliği çok önemsediklerini belirterek, bu etkinlik sayesinde büyük bir aileye dönüştüklerini vurguladı ve “2016 yılı ve sonrası ekonomi yılları olacak” dedi

Ekonomi gazeteciliğinin basında kurumsallaşmasına ve kalıcı hale gelmesine katkıları nedeniyle; Osman Saffet Arolat, Metiner Sezer, Rüştü Bozkurt, Hasan Eriş'e Onur Plaketleri Meclis Başkanı Sibel Siber tarafından verildi. Mesleki geçmişleri dolayısıyla da Selami Turgut Genç, Turgut Fethi Erden, Ali Gevgilili ve Orhan Erinç'e de Vefa Plaketi verildi.