eclis Başkanı Sibel Siber Kalavaç Köyü’nün bir başarı öyküsü olduğuna değinerek, kültürü paylaşmak ve geleceğe taşımak için bu festivallerin önemine değindi.

Değirmenlik Belediyesi’nin katkılarıyla ve Kalavaç Muhtarlığı işbirliğiyle Kalavaç köyünde düzenlenen "5. Kültür, Sanat ve Gıbrızlı Yaşam Etkinlikleri”ne, Meclis Başkanı Sibel Siber de katıldı.

Cumhuriyet Meclisi’nden verilen bilgiye göre, köy meydanında yer alan ve Kıbrıs Türk kültürünü içeren yiyecek, içecek ürünleri ile el sanatlarının sergilendiği ve satıldığı etkinliğin açılışına, katılım yoğun oldu.

1460899649.jpg

SİBER

Meclis Başkanı Sibel Siber, açılışta yaptığı konuşmada, Kalavaç Köyü’nün bir başarı öyküsü olduğuna değinerek, kültürü paylaşmak, geleceğe taşımak için bu tür etkinliklerin önemine değindi.

Siber, festivallerin ülkenin tanıtımı için de önemli olduğuna dikkat çekerek her geçen yıl Kalavaç'a olan ilginin artarak devam ettiğini ve kültür-sanat adına turizme de yapmış olduğu desteğin yanında halka geçmişten bugüne unutulmaya yüz tutmuş gelenek ve görenekleri de aktarmada önemli yere sahip olduğunu vurguladı.

Festivale Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ve bazı milletvekili ve belediye başkanları da katıldı.

Konuşmaların ardından halk dansları gösterileri sunuldu, protokoldeki yetkililer festival alanını gezdi, stantlardan alışveriş yaptı, vatandaşlarla sohbet etti.