CTP-BG’den verilen bilgiye göre, CTP-BG Cumhurbaşkanı adayı Sibel Siber, bugün Kozanköy’den başlayıp Karşıyaka’da sona eren 12. Orkide Yürüyüşü’ne katıldı.

Siber, her yıl düzenlenen ve çok anlamlı bir etkinlik olan yürüyüşün; kanser hastalığı hakkında farkındalık yaratma amacıyla düzenlendiğini ve insanların spor yapma imkanı bulduğunu dile getirdi.

Kanserle mücadelenin devlet politikası olması gerektiğini vurgulayan Siber, kanser hastalığına erken tanının çok önemli olduğunu kaydetti, “kanserden korkma geç kalmaktan kork” sözünü hatırlattı.

Siber, Orkide Yürüyüşüne katılan vatandaşların büyük bir dayanışma örneği sergilediklerini belirterek, etkinliğin gerçekleşmesine katkı koyanlara teşekkür etti.

SİBER, KIBRIS TÜRK ENGELLİLER FEDERASYONU’NU ZİYARET ETTİ 

Öte yandan seçim ziyaretlerini sürdüren CTP-BG adayı Sibel Siber, Kıbrıs Türk Engelliler Federasyonu’nu ziyaret ederek, adaylığı ile ilgili bilgi verdi.

Federasyonun sıkıntılarını da dinleyen Siber, bir ülkedeki engelli insanların yaşam kalitesinin o ülkenin aynası olduğunu söyledi, engellilerin standartları yükseltmek için yasalar yapıldığını ve kendisinin de “Engelsiz Meclis Projesi”ni yürüttüğünü belirtti.

Siber, bir şeyleri değiştirecek gücün halkta olduğunu ve bunu her alanda etkin şekilde temsil etmek adına halktan yetki istediğini belirtti.

Kıbrıs sorunu konusunda çözüm odaklı cesur adımlar atacağını belirten Siber, Kıbrıslı Türklerin sesini en üst düzeyde kuracağı temaslarla duyuracağını kaydetti, ayrıca “Avrupa’nın kapılarına dayanacaklarını” belirterek, “Kıbrıs Türk halkına verilen sözleri hatırlatacağız” dedi.

Yeni kazanımlar elde etmek için sınırları zorlayacağını kaydeden Siber, “Bize öğretilen yalnızlığı halkımızla birlikte aşacağız. Ne istediğimizi ve ne yapacağımızı çok iyi biliyoruz. Ekibimle birlikte sabırsızlanıyoruz” dedi.

Ülkedeki engelli insanlara yönelik duyarlılığın son zamanlarda artmaya başladığını belirten Siber, Cumhuriyet Meclisi’nde engellilere kapılarını açabilmesi için alt yapı çalışmalarının sürdüğünü belirtti. Meclis’in mevcut haline bakıldığında engelli bir yurttaşın seçime girip kazanması halinde oturumların yapıldığı salona giremeyeceğini, çünkü engelli giriş-çıkışının bulunmadığını işaret eden Siber, bu problemi gidermek için başlattığı projeye kaynak bulduklarını ve altyapı çalışmalarının sürdüğünü kaydetti.

“TOPLUM LİDERLİĞİ STATÜSÜNÜ ETKİN KULLANACAĞIZ”

Kıbrıs müzakerelerine de değinen CTP-BG Cumhurbaşkanı adayı Sibel Siber, KKTC Cumhurbaşkanı’nın toplum lideri statüsüyle bütün dünya tarafından tanındığını anımsattı.

Siber, bu statünün tanıdığı hakları etkin şekilde kullanarak birçok kapıyı açacaklarını ifade ederek, Kıbrıslı Türklerin sesini dünyaya duyurmaya çalışacaklarını kaydetti.

Dünyadan soyutlananın Kıbrıslı Türkler olduğunu, bu yüzden de kendilerinin çözüme daha çok ihtiyaç duyduğunu belirten Siber, “Kendimizi ne kadar çok anlatırsak o kadar çok anlaşılırız. Daha aktif ve dinamik bir cumhurbaşkanlığı için kadrolar olması gerekir. Konusunda uzman akademisyen ve siyasilerle dünyayla sürekli temas eden bir yapı oluşturacağız” diye konuştu.