Cumhuriyet Meclisi Özel Kalem Müdürü Ahmet Muratoğlu tarafından yapılan açıklamaya göre ziyarette, Dernek Başkanı Raziye Kocaismail’in yanı sıra 7 merkez ve 22 noktada görev yapan yönetim kurulu üyeleri ve temsilciler de hazır bulundu.

Meclis Başkanı Sibel Siber, sağlıktan gelen biri olarak uzun yıllar kanser hastalarının nefes almasında ve tedavi süreçlerinde her zaman yanlarında bulunan Kanser Hastaları Yardım Derneği’nin etkinliklerini ve çalışmalarını yakından izlediğini, Meclis bahçesinde de farkındalık adına etkinlikler düzenlediklerini belirtti.

Siber, sivil toplum örgütlerinin başarılarının yaşam kalitesini artırdığını, toplumun her alanında etkin bir yapıya kavuşmalarının önemli olduğunu vurguladı.

Sibel Siber, devlet ve sivil toplumun işbirliği içinde çalışmasının önemine vurgu yaparak, ülkedeki kanser riskini azaltmak için Siber hükümeti döneminde Gıda Güvenliği Tüzüğü’nün Bakanlar Kurulu kararı ile geçirildiğini, Meclis Başkanlığı döneminde bunun yasasının yapılmasının da önemli olduğunu söyledi.

Sivil toplum örgütlerinin  ve devletin her alanda toplumun yaşam kalitesini olumlu yönde etkileyecek konular bağlamında işbirliği ve istişaresinin önemine vurgu yapan Siber,KHYD’ni yaptığı çalışmalardan dolayı kutladı.

1421420477.jpg