Genç yeteneklerle bir araya gelen Meclis Başkanı, sanata önem veren toplumların bunun pozitif yansımasını her zaman gördüğünü vurguladı.

Okulun Kurucu Direktörü Turgay Hilmi ile birlikte genç yeteneklerin piyano, keman, gitar ve bale çalışmalarını izleyen Siber, çocuk korosu ile birlikte şarkı söyledi.

Siber, “Sanat güzelliktir, kişiye ve toplumlara ruh katar. Sanata önem veren toplumlar bunun pozitif yansımasını her zaman görür” diyerek, Kıbrıs Sanat’ta, modern bir ortamda eğitim alan çocukların çok şanslı olduğunu belirtti.

1419680705.jpg

Sanat eğitiminin devlet okullarında yaygınlaştırılarak her çocuğun sanat eğitimi almasının bir gereksinim olduğunu da dile getiren Siber, KKTC’nin sanat ve kültür ataşesi Turgay Hilmi’yi okulun çalışmalarından dolayı kutladı.

Turgay Hilmi de, Meclis Başkanı Siber’in ziyaretinden duydukları memnuniyeti dile getirerek, “Kendisi kararlılığı ve atmış olduğu adımlarla bir çok konuda bizlerin takdirini kazanmıştır” diye konuştu. Hilmi, Siber’in ülkenin kültür ve sanat alanında daha ileriye gitmesine katkı sağlamaya devam edeceğine de inanç belirtti.