Siber başkanlığındaki heyet, Anıtkabir’i ziyaret ederek, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün kabrine çelenk bıraktı, saygı duruşunda bulundu.

“Aslanlı Yol”da yürüyen ve Atatürk'ün huzuruna çıkan heyet adına özel defteri Meclis Başkanı Siber imzaladı.

Meclis Başkanı Sibel Siber, şeref defterine şunları yazdı:

“Aziz Atatürk;
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Cumhuriyet Meclisi Başkanlık Divanı olarak huzurlarınızda olmaktan duyduğumuz onur büyüktür. Halkınızla birlikte verdiğiniz bağımsızlık ve özgürlük mücadelesindeki kararlılığınız, inancınız,  cesaretiniz, mücadeleci ruhunuzla gösterdiğiniz başarılar ve elde ettiğiniz zaferler, dünyadaki bağımsızlık mücadelesi veren tüm uluslar gibi Kıbrıslı Türk Halkı için de örnek olmuştur.

Kıbrıs Türk Halkı olarak kendi adamızda kendi kimliğimizle var olmak için verdiğimiz mücadelede,  tüm olanaksızlıklara ve gettolara sıkıştırılmış yaşamlarımıza rağmen,  inancımızı ve umudumuzu hiç yitirmedik, direndik ve bugünlere geldik.  Bu onurlu mücadelemizde, kurucusu olduğunuz güçlü ve çağdaş Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ve halkının desteği hep yanımızda oldu.

Yüce Atatürk, sömürgeciliğe ve yayılmacılığa karşı verdiğiniz savaş, gerçekleştirdiğiniz devrimler, dünya barışına, uluslararası anlayışa ve insan haklarına verdiğiniz değer sizi ölümsüz kılmıştır. Bugün yaşamakta olduğumuz coğrafyada ne yazık ki savaşlar, göçler, insan hakları ihlalleri ile birlikte insanlar hâlâ acı çekmeye devam etmektedir. Arzu ettiğimiz barış kültürünün dünyada egemen olması için tüm dünya liderlerine ve halklarına düşen görev ve sorumluluk büyüktür.

Kıbrıs Türk Halkı olarak, bizler her zaman çözüm ve barış irademizi güçlü tuttuk. Tüm uluslararası sorunların çözümü için arzu ettiğimiz gibi, Kıbrıs’ta da yarım asırdır devam eden sorunun iki halk tarafından kabul gören, adil bir çözüme ulaşması en büyük dileğimizdir.

Şahsım ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Meclisi adına en derin saygılarımı sunarım.”

Meclis Başkanı Siber'e, Meclis Başkan Yardımcısı Hüseyin Avkıran Alanlı, Meclis İdare Amiri Erdal Özcenk, Meclis Divan Üyeleri Armağan Candan, Hamit Bakırcı, Dursun Oğuz, Meclis Genel Sekreteri Emine Sarı, Meclis Başkanı Özel Kalem Müdürü Ahmet Muratoğlu eşlik ediyor.