Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Kıbrıs Türkü’nün kimliğiyle dünyada yer alma mücadelesi verdiğini söyledi.

Siber, Türkiye Sanayici İşkadınları ve İşadamları Konfederasyonu Başkanı Nezaket Emine Atasoy ve beraberindeki heyetle görüştü.

Sibel Siber, görüşme öncesinde yaptığı açıklamada, üst kademelerde kadınların bulunmasının ülkelerin çağdaşlığıyla doğru orantılı seyrettiğini kaydetti. Siber, üst düzey yönetici kademelerinde daha çok kadın görmek istediklerini vurguladı.

Kıbrıs sorununa da değinen Siber, “Kimliğimizle dünyada yer alma mücadelesi veriyoruz” dedi.

KKTC’nin ambargoların altında olduğunu söyleyen Siber, çözüm isteğini referandumda ve çeşitli platformlarda gösteren bir halkın ambargolar altında olmaması gerektiğini belirtti.

Kıbrıs Türk halkının anlaşılmak istediğini, bunun için de anlatmanın gerekli olduğunu kaydeden Siber, mücadeleden vazgeçilmezse başarılı olunabileceğini ifade etti.

Siber, yeni kurulacak hükümetin halkın yaşam kalitesini olumlu etkileyecek bir hükümet olmasını temenni etti.

ATASOY

T.C. Sanayici İşkadınları ve İşadamları Konfederasyonu Başkanı Nezaket Emine Atasoy, Cumhuriyet Meclisi Başkanı mevkisinde bir kadını görmenin kendisini memnun ettiğini ve kadınların bu gibi görevlerde bulunmasının gurur verici olduğunu belirtti.

Atasoy, konfederasyon olarak TC ve dünya ekonomisinin kalkınmasına katkı sağlama hedefinde olduklarını kaydetti.

KKTC’nin tam bağımsızlığı ve izolasyonların kaldırılmasının öncelikli konuları arasında bulunduğunu söyleyen Atasoy, yurt dışı temaslarında bunları dile getirip destek talep ettiklerini ifade etti.

Atasoy, KKTC ekonomisinin kalkınmasına katkı sağlamak için çalışmalar yaptıklarını belirtti.