Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Kırgızistan-KKTC Dostluk Grubu Başkanı Dastanbek A. Djumabekov’u kabul etti.

Cumhuriyet Meclisi’nde saat 13:00’de gerçekleştirilen kabulde konuşan Djumabekov, Kırgızistan’dan selam getirdiğini kaydetti ve KKTC halkını kardeşleri gibi gördüğünü söyledi.

Kırgızistan ile KKTC’nin tarihinin, ana yurdunun, fikrinin ve kalbinin benzediğini ne zaman KKTC’ye gelse evine gelmiş gibi hissettiğini belirten Djumabekov, Dostluk Grubu olarak her iki ülkenin yararına olacak çalışmalarını sürdüreceklerini ifade etti.

SİBER

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber de Kırgızistan’ın kardeş ülkeleri olduğunu söyledi ve aynı dili konuştuklarını ve kültürel benzerlikleri olduğunu söyledi.

Dostluk Gruplarının kültürel ilişkileri geliştirdiğini, ülkelerin bir birine daha fazla yakınlaşmasını sağladığını turizmin gelişimine de katkı koyduğunu belirten Siber, bunların dünya barışı için de gerekli olduğunu kaydetti.

Konuşmaların sonunda Djumabekov Kırgızistan’a özgü el işlemeli bir yeleği Siber’e hediye etti. Siber’in yeleği giymesinin ardından fotoğraf  çekimi yapıldı. Siber ise Djumabekov’a el işi kozadan tablo hediye etti.

1431949232.jpg

1431949233.jpg