Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Kıbrıs’ta bir çözüm için umut bulunduğunu söyledi.

Sibel Siber, 15 Kasım Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla KKTC’de bulunan Birleşik Krallık Parlamentosu’ndaki KKTC Dostluk Grubu heyetini kabul etti. Siber’in Lord Sharkey başkanlığındaki heyetle görüşmesinde Lord Maginnis, Barones Hüseyin Ece ve Yasmin Qureshi de hazır bulundu.

Meclis Başkanı Sibel Siber, kabulde yaptığı konuşmada, Dostluk Grubu’nun ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, 50 yılı aşkın süredir devam eden sorunun çözümü yönünde uluslararası alanda çıkarılacak sese ihtiyaç bulunduğunu söyledi.

Bu anlamda Dostluk Grubu’nun her konuda yardımları bulunduğunu dile getiren Siber, demokratik dünyanın Kıbrıs Türk halkını daha iyi anlaması ve yardım etmesi gerektiğini vurguladı.

Siber, KKTC’nin seçilmiş milletvekillerinin uluslararası alanda KKTC’yi temsil etmesinin önemli olduğunu ifade ederek, KKTC’nin durumunu anlayanlara teşekkür etti ve daha iyi anlaşılmak için her çabayı deneyeceklerini söyledi.

Siber Kıbrıs’ta mümkün olan en erken zamanda çözüme ulaşılması ve Kıbrıslı Türklerin dünyada hak ettiği yere gelmesi dileğinde de bulundu.

SHARKEY

Lord Sharkey de konuşmasında, Siber’i yeniden görmekten mutlu olduğunu belirtti ve yakın zamanda hem Kıbrıs, hem de Doğu Akdeniz’in geleceği için olumlu gelişmeler olmasını diledi.

Kıbrıs konusunda bazı zorluklar ve sıkıntılı konular olduğunu bildiklerini belirten Sharkey, KKTC meclisinin görüşme sürecini desteklediğini ve kendilerinin de ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini söyledi.

İngiliz Parlamentosu, Lordlar Kamarası ve Dışişleri Bakanlığı nezdinde KKTC’nin iyi dostları bulunduğunu belirten Sharkey, Avrupa Birliği içerisinde Kıbrıs konusundaki çözüm yönündeki etkinin daha da artırılması için Dışişleri Bakanlığı’na baskıyı artıracaklarını söyledi.

Sharkey, Cumhurbaşkanı Akıncı’yı en kısa süre içerisinde Londra’da görmeyi umduklarını da söyledi.

Kabulde karşılıklı hediye takdimi de yapıldı.