Cumhuriyet Meclisi Başkanı Siber Siber, ülkede su yönetimi projesi gibi detaylı projeler hazırlanmasını sağlıklı bulup takdir ettiğini söyledi. 

Siber, devlet ve hükümet yetkililerine su yönetimi projeleri hakkında sunum yapan Belediyeler Birliği heyetini kabul etti.

Belediyeler Birliği ve Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Benli, Meclis Başkanı Siber’i, suyun yönetimi konusunda sunum yapmak üzere ziyaret ettiklerini belirterek, Siber’e bu konuda hazırlanan “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti İçme ve Kullanım Suyu ile Atık Su Yönetimi Projesi, Stratejik İşletme Planı” kitapçığını sundu.

Türkiye’den KKTC’ye getirilecek suyun yönetimine belediyelerin talip olduğunu belirten Benli, yasaların belediyelere görev verdiğini, kendilerinin de uzmanların katılımıyla bilimsel, profesyonel ve katılımcı bir proje geliştirdiklerini anlattı.

Bu projenin amacının içme, kullanma suyunu en etkin şekilde kullanıp doğaya en sağlıklı şekilde dönüşümünü sağlamak olduğunu ifade eden Benli, hedeflerinin suyun, halka en iyi kalite ve fiyata verilmesi olduğunu söyledi.

SİBER 

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber de, böyle bir projeyi hazırlanmanın ne kadar zor olduğunu bildiğine işaret ederek, böyle bir projeyi sunum gerçekleştirecek hale getirmenin bile takdire şayan olduğunu söyledi.

Su yönetimi konusundaki kararlılığın önemli olduğunu vurgulayan Siber, ülkenin proje yapma konusunda fakir olduğunu, daha fazla projenin üretilmesiyle ülkenin daha iyi konuma gelebileceğini belirtti. 

Siber, ülkede su yönetimi projesi gibi detaylı projeler hazırlanmasını sağlıklı bulup takdir ettiğini söyledi.