Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Meclis’teki komite başkanlarıyla bir araya geldi.

Meclis’te yer alan toplantıda, mevcut işleyişin hızlanması ve verimin artması için bir takım önerilerin değerlendirilerek karara bağlandığı belirtildi.

Meclis’ten yapılan açıklamaya göre, toplantıya Hukuk, Siyasi İşler ve Dışilişkiler Komitesi Başkanı İzlem Gürçağ; İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi Başkanı Ahmet Gülle; DAÜ Ad-Hoc Komitesi Başkanı Erdal Özcenk; Seçim ve Halkoylaması Yasası Ad-Hoc Komitesi Başkanı Doğuş Derya; Avrupa Birliği Uyum Yasa Tasarılarını Görüşmek Üzere Oluşturulan Geçici ve Özel Komite Başkanı Armağan Candan ve Dilekçe ve Ombudsman Komitesi Başkanı Fazilet Özdenefe katıldı.

HIZLANDIRMA İÇİN YAPILMASI GEREKENLER GÖRÜŞÜLDÜ

Meclis Başkanı Siber, komitelerin gündeminde olan yasa çalışmaları ve karşılaşılan sorunlarla ilgili komite başkanlarından bilgi aldı. Toplantıda komite gündeminde bekleyen bazı önemli yasa çalışmalarının hızlandırılması için yapılması gerekenlerle ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.

SİBER: “KAMU GÖREVLİLERİ YASASI KONUSUNDA BÜYÜK BEKLENTİ VAR”

Meclis Başkanı Siber, özellikle Kamu Görevlileri Yasa Tasarısı’nın yasalaşmasını konusunda kamuoyunda da büyük beklenti olduğunu belirterek bu konuda komite başkanından ayrıntılı bilgi istedi.

Siber, milletvekillerinin birden fazla komitede çalışıyor olmasının da verimliliği olumsuz etkilediğinin farkında olduğunu ve komitelerin çalışma günleri konusunda da düzenleme yapacaklarını belirtti.

GÜLLE: “ÇOK KAPSAMLI BİR YASA, ÇOK VAKİT ALIYOR”

İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi Başkanı Ahmet Gülle de, Kamu Görevlileri Yasa Tasarısı’nın oldukça kapsamlı bir yasa olduğu için komitede görüşülmesinin çok vakit aldığını söyledi. Gülle, sivil toplum örgütlerinin, paydaşların, ilgili bakanlıklardaki bürokratların ve Hukuk Dairesi temsilcilerinin katılımıyla ve görüşleri doğrultusunda ilerleyebildiklerini ve her madde üzerinde bazen uzun saatler görüştüklerini belirterek bu yasanın bir an önce komiteden geçmesi için büyük çaba gösterdiklerini anlattı.