Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, müzakerelerin iki halkın mutlu ve barış içinde yaşayabileceği bir çözümle sonuçlanmasını arzuladıklarını kaydederek, “Maalesef hala izole yaşıyoruz, ambargolar altında yaşıyoruz. Bunu hak etmiyoruz” dedi.

Siber, “Biz 10 yıl önceki çözüm planına ‘evet’ diyen bir halkız.  Buna rağmen yabancı ülkelerden bu anlayışı görmedik” ifadesine yer verdi.

15 Kasım Cumhuriyet Bayramı törenlerine katılmak üzere KKTC’ye gelen Makedonya Milletvekili Enes İbrahim’i kabul eden Meclis Başkanı Sibel Siber, Kıbrıs konusunda açıklamalarda bulundu.

İBRAHİM: “AYNI MİLLETİN ÇOCUKLARIYIZ… ÜZÜNTÜMÜZ DE BİR; SEVİNCİMİZ DE…”

Kabulde ilk sözü Makedonya Milletvekili İbrahim aldı. Enes İbrahim, KKTC’nin kuruluş yıldönümünde burada olmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.

İbrahim, “Makedonya küçük bir ülke olsa da, ülke içindeki nüfusumuz az olsa da KKTC’nin iyiliği, varlığı, devamı için elimizi taşın altıya koymaya hazırız. Kültürümüz, dilimiz aynı…Aynı milletin çocuklarıyız. Üzüntümüz de bir; sevincimiz de” şeklinde konuştu.

“123 KİŞİLİK PARLAMENTODA 2 TÜRK MİLLETVEKİLİNDEN BİRİYİM”

Makedonya Cumhuriyeti Parlamentosu’nda 123 koltuk olduğunu ifade eden Enes İbrahim, 2 Türk milletvekilinden biri, muhalefet cephesinin ise tek Türk milletvekili olduğunu kaydetti.

Parlamentonun Akdeniz Ülkeleri İşbirliği Delegasyonu temsilcisi olduğunu da söyleyen İbrahim, “Bu nedenle KKTC benim için ayrı bir önem taşıyor” dedi.

İbrahim, müzakerelerin her iki toplum yararına sonuçlanmasını temenni etti.

SİBER: “KENDİ AYAKLARI ÜZERİNDE DURAN DİNAMİK YAPIMIZI HER GEÇEN GÜN GELİŞTİRİYORUZ”

Meclis Başkanı Sibel Siber, Makedonya Milletvekili Enes İbrahim’i Meclis’te ağırlamaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Siber, “Küçük bir nüfusuz... Makedonya da küçük... 300 bin nüfuslu bir ülkeyiz ama kendi ayakları üzerinde duran dinamik yapımızı her geçen gün geliştiriyoruz” dedi.

KKTC hakkında kısa bir bilgi vererek, ülkede 15’e yakın üniversite olduğunu söyleyen Siber, sağlık kurumlarında böbrek nakli dahil üst düzeyde ameliyatlar yapıldığını vurguladı. Siber, “Daha iyisini ve güzelini arzuluyoruz” ifadesini kullandı.

“MAALESEF HALA İZOLE YAŞIYORUZ”

Müzakerelerin iki halkın da mutlu ve barış içinde yaşayabileceği bir çözümle sonuçlanmasını arzuladıklarını ifade eden Siber “Maalesef hala izole yaşıyoruz, ambargolar altında yaşıyoruz. Bunu hak etmiyoruz. Biz 10 yıl önceki çözüm planına ‘evet’ diyen bir halkız. Buna rağmen yabancı ülkelerden bu anlayışı görmedik” şeklinde konuştu.

“SESİMİZ OLMANIZ BİZİ AYRICA SEVİNDİRİYOR”

Makedonya’daki Türk nüfusla aynı dilin konuşulduğunu, aynı kültürün paylaşıldığını kaydeden Siber, “Her platformda bizim sesimiz olmanız bizi ayrıca sevindiriyor ve umutlandırıyor” dedi.

Bu tür ziyaretlerin önemli olduğunu kaydeden Siber, “Her ne kadar tanınmamış bir statümüz olsa da var olan bir halkın demokratik temsilcileriyiz” vurgusunda bulundu.