Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, nereden gelirse gelsin, hangi yöntemle yapılırsa yapılsın, her türlü terörü şiddetle kınadıklarını ifade etti.

Siber, Meclis adına, genelde dünyada, özelde Fransa’da gerçekleştirilen terör saldırısını kınayan mesaj yayınladı.

Meclis Başkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre Siber mesajında, masum insanları hunharca katlederek, korku ve yıldırma yaratmayı amaçlayan terörün, tüm dünyanın ortak sorunu, tüm insanlığın düşmanı olduğunu kaydetti.

Siber mesajına şöyle devam etti:

“Terörün dini, ırkı, milliyeti olmayacağı gibi, terörle bugüne kadar gözyaşlarından başka hiçbir şey elde edilmemiştir. 

Fransa’nın başkenti Paris’te, çok sayıda kişinin yaşamını yitirdiği tahrik içeren ve doğrudan düşünce ve ifade özgürlüğüne karşı yapılan barbar Charlie Hebdo Saldırısı bir kez daha bu ortak düşmanı tüm dünyaya acı bir şekilde anımsatmıştır. Nereden gelirse gelsin, hangi yöntemle yapılırsa yapılsın, her türlü terörü şiddetle kınıyoruz. Hoşgörüsüzlük yerini hoşgörüye, şiddet yerini barışa, barbarlık yerini insanlığa, karanlık yerini aydınlığa, zihinlerin tutsaklığı yerini tüm insanlığın özgürlüğüne bırakıncaya kadar tüm insanlığın ve uygarlıkların ortak dayanışmasının bir parçası olacağız.

Bu vesileyle tüm dünyadaki terör kurbanlarına ve ailelerine başsağlığı, sabır ve metanet diler, insanlığın bu ortak düşmana karşı dayanışmasının önemini anımsatır ve bir kez daha terörü kınarız.”