Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber; Meclis Komite Başkanları  Ahmet Gulle, Asım Akansoy, Armağan Candan, Birikim Özgür, Erdal Özcenk, İzlem Gürçağ ile bir toplantı gerçekleştirdi.

Cumhuriyet Meclisi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, toplantıda, komite gündeminde bulunan yasa tasarısı ve yasa önerileri ile ilgili istişarede bulunuldu.

Halkın yaşamına olumlu yansıyacak birçok yasa tasarısının komitelerin gündeminde olduğu ve özellikle sağlıklı yaşam için önemli yasa tasarıları ve AB uyum yasa tasarılarını görüşen komitenin çalışmalarını yoğunlaştıracağı belirtildi.

İdari ve Sağlık İşleri Komitesi’nin gündeminde 40’tan fazla, Ekonomi Maliye ve Bütçe Plan Komitesi’nin gündeminde 40’a yakın yasa olduğu kaydedilen açıklamada, Hukuk, Siyasi İşler ve Dışilişkiler Komitesi’nin gündeminde 29 önemli yasa tasarı ve önerisi bulunduğu ifade edildi.

KOMİTELER ÇALIŞMALARINA BU HAFTA YENİDEN BAŞLIYOR

Yasa tasarılarının; paydaşların görüşleri alınarak, halkın da bilgilendirilmesiyle birlikte yeni yasama yılında yasalaşması için azami gayret gösterilmesinin önemi üzerinde durulduğu belirtilen açıklamada, komitelerin bu hafta çalışmalarına yeniden başlayacağı açıklandı.