Rahme Çiftçioğlu

Meclis Başkanı Sibel Siber, Kıbrıs konusundaki müzakerelerin ivme kazandığı kaydederek, “Halkımızda yeniden umut doğdu” değerlendirmesinde bulundu.

Kıbrıs sorununun uluslararası bir sorun olduğunu söyleyen Siber, “Bu, sadece Kıbrıs Türk tarafının iradesiyle olacak bir çözüm değil. Rum tarafının bu konudaki iyi niyeti, çözüme ne kadar istekli olduğu görülecek” ifadesine yer verdi.

Siber, “Çözüm gerçekleşir veya gerçekleşmez, bizim her hâlükârda halkımızın yaşam kalitesini daha iyi noktaya taşıyacak birçok konuda yapacaklarımız var” vurgusunda da bulundu.

Meclis Başkanı Sibel Siber, KKTC’nin 33’üncü kuruluş yıldönümü kapsamında Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği’nin davetiyle ülkeye gelen Türkiye Harp Malulü, Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği yetkililerini kabul etti.

Meclis Başkanı Sibel Siber, kabulde, Kıbrıs konusuyla ve iç sorunlarlailgili kısa bir değerlendirme yaptı.

“HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ İLKESİNE OLAN SAYGIMIZ…”

“Biz kurumlarımızla, turizmimizle, üniversitelerimizle, medyamızla, hukukun üstünlüğü ilkesine olan saygımızla bir devletiz” diyen Siber,“Bütün arzumuz Kıbrıs’taki bu çözümsüzlüğün iki halkın yararına, yaşayabilir, adil, iki toplumlu, iki bölgeli, kendimizi güven içinde hissedeceğimiz, geçmişin acılarının tekrarlanmayacağı şekilde bir çözüme ulaşmasıdır” ifadesine yer verdi.

“Geçmişten bugüne verdiğimiz varlık mücadelesi uluslararası alanda, kendimizi, kendi varlığımızla kabul ettirmemizle taçlanacaktır” şeklinde konuşan Siber, Kıbrıs Türk halkının çözüm iradesinin güçlü olduğunun zaten bilindiğini kaydetti.

“MÜZAKERELER İVME KAZANDI… HALKIMIZDA YENİDEN UMUT DOĞDU”

Meclis Başkanı Siber, şunları kaydetti:

“Uluslararası kamuoyu da dünya da bunu gördü. Şuanda da, çözüm müzakereleri bir ivme kazandı. Halkımızda yeniden bir umut doğmuştur. Kıbrıs sorunu uluslararası bir sorundur.Sadece Kıbrıs Türk tarafının iradesiyle olacak bir çözüm değil. Rum tarafının bu konudaki iyi niyeti, çözüme ne kadar istekli olduğu görülecek.”

“ÇÖZÜM GERÇEKLEŞİR VEYA GERÇEKLEŞMEZ”

Ülkedeki iç sorunlarla ilgili de bir değerlendirmede bulunan Siber, şunları kaydetti:

“Çözüm gerçekleşir veya gerçekleşmez, bizim her hâlükârda halkımızın yaşam kalitesini daha iyi noktaya taşıyacak birçok konuda yapacaklarımız var, bunlar sorumluluğumuzdur. Bunların birçoğu da Kıbrıs sorunun çözümüyle bağlantılı olmayan sorunlardır. Bunları çözme iradesini de her zaman güçlü tutup birlikte çalışmalıyız.”

ERSAN

Türkiye’den gelen konuk heyete eşlik eden ve kabulde hazır bulunan Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği Başkanı Ertan Ersan, da kabulde kısa bir konuşma yaptı.

Ersan, her yıl olduğu gibi bu yıl da KKTC’nin kuruluş yıldönümü kapsamında kardeş dernekleri Türkiye Harp Malulü, Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği’ni ülkeye davet ettiklerini söyledi.

URAN: “KIBRIS TÜRK HALKININ HER ZAMAN YANINDAYIZ”

Türkiye Harp Malulü, Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Taner Uran ise konuşmasında KKTC’nin 33’üncü kuruluş yıldönümünde burada olmaktan mutluluk duyduklarını belirtti.

KKTC’ye gelen heyette, Konya, Osmaniye, Antakya, Kocaeli ve Ankara’dan şube başkanları ve yetkilileri olduğunu kaydeden Uran, “KKTC  bütün organlarıyla, demokrasisiyle var olan bir devlet. Türkiye Harp Malulü, Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği olarak, her zaman Kıbrıs Türk halkının yanındayız. Mutlulukta, üzüntüde beraber olduk, olacağız…” dedi.

Kıbrıs konusuyla ilgili düşüncelerini de paylaşan Taner Uran, “İnşallah, Kıbrıs Türk halkının haklı davası halkın istediği neticede sonlanır, bize de bunu görmek nasip olur” ifadesine yer verdi.