Cumhuriyetçi Türk Partisi – Birleşik Güçler (CTP-BG) Cumhurbaşkanı adayı Dr. Sibel Siber, Nisan 2015’te büyük bir değişimin yaşanacağını, halkın daha dinamik, aktif, temiz, şeffaf, hesap verilebilir ve her bireyi kucaklayan bir cumhurbaşkanını göreceğini söyledi. Cumhurbaşkanı adayı Dr. Sibel Siber, dün Haspolat köyünü ziyaret ederek adaylığı hakkında Haspolatlılara bilgi verdi. Siber’e ziyareti esnasında CTP-BG Lefkoşa milletvekili Birikim Özgür, Lefkoşa belediyesi CTP-BG meclis üyesi ve Haspolat Ocak Örgütü Sekreteri Osman Yücelen eşlik etti. Haspolatlıların yoğun ilgi gösterdiği toplantı saat 14.30’da başladı. Cumhurbaşkanının Kıbrıslı Türkler için iki temel görevi olduğunu söyleyen Dr. Sibel Siber, bunlardan birinin 50 yıldır çözülemeyen Kıbrıs sorununu müzakere etmek, diğeri de cumhurbaşkanı olarak kendi kamusal alanında etkili olmak ve toplum yararına işler yapmak olduğunu ifade etti. Asıl başarının ise bu iki görevi uyum içinde yürütebilmenin olacağını kaydeden Siber, Kıbrıs Türk halkının da bunu istediğini sadece görüşmeci değil, tüm halkı kucaklayabilen birisini istediğini belirtti. Bunun temelimde ise halk için güzel işler başarmanın heyecanını duymak ve çözüme odaklanmak yattığını söyledi.

GELECEĞİMİZİ KAZANMALIYIZ!

Cumhurbaşkanı adayı olmasındaki sebepleri sıralayan Dr. Sibel Siber, odaklı, kararlı, halk ve toplum için heyecan duyan, toplumun şu andaki yaşam kalitesini daha yükseğe çıkarmayı hedefleyen bir aday olduğunu söyledi. Saygın ve halkının güvenini kazanmış bir cumhurbaşkanının uluslararası alanda daha etkili olacağını anlatan Siber, halkı tarafından saygı duyulan siyasetçilerin dünya tarafından izlendiğini sözlerine ekledi. Tanınmamış bir devlette yaşadıklarını hatırlatan Siber, “Kurumsal yapımızla var olan ama izolasyon ve ambargolarla yaşayan ve bunun getirdiği türlü ekonomik sıkıntıları yaşayan bir halkız. Biz buna layık değiliz. Biz uluslararası toplum ve hukukun bir parçası olmalıyız. Özgüvenimizi yüksek tutmalıyız. Yeter ki iyi organize olalım ve değişimleri başlatalım. Bu şekilde geleceğimizi kazanacağız!” şeklinde konuştu.

ANASTASİADİS’İN YAPTIĞINI DÜNYAYA ANLATAMADIK

Kıbrıs Türk halkının farkı gördüğünü ve artık değişim istediğini vurgulayan CTP-BG Cumhurbaşkanı adayı Dr. Sibel Siber, halkın bu isteği sandığa yansıtması halinde büyük bir değişimin başlayacağını ifade etti. Kıbrıs sorununun çözümüyle her bir bireyin yaşam kalitesinin de yükseleceğini anımsatan Siber, uluslararası lobicilik faaliyetlerinin çok önemli olduğunu kaydetti. Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in görüşme masasını terk ettiğini dile getiren Siber, uluslararası toplumdan ve Birleşmiş Milletlerden tekrar masaya dönmesi konusunda baskı görmediğini belirtti. Bunun temelinde yatan bir nedenin de Rum tarafında yürütülen etkin lobi çalışmalarının olduğunu belirtti.  “Haklı olmanız size hakkınızı verecekler anlamına gelmez.  Anlatabildiğiniz ölçüde anlaşılırsınız!” diyerek bu konuya büyük önem vermemiz gerektiğinin altını çizdi.

sibel-siber---haspolat-(2).jpg

sibel-siber---haspolat-(4).jpg

sibel-siber---haspolat-(6).jpg